Ankara’da etkili olan yoğun yağış, hayatı felç etti. Evler, metro istasyonları ve iş yerlerinde su baskınları meydana gelirken, sokaklar gölete döndü. Vali Vasip Şahin, kentte 1300 civarında su baskını ihbarı yapıldığını belirterek, “Tüm ekiplerimiz sahada ve görevleri başında. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır” dedi.

Meteoroloji’nin günler öncesinde yaptığı uyarıların ardından Ankara’da beklenen yağış etkisini gösterdi. Kentte, kuvvetli sağanak sebebiyle bazı bölgelerinde su baskınları yaşandı. Keçiören’de vatandaşlar sel suları nedeniyle zor anlar yaşadı. İlçede birçok cadde ve sokakta yoğun su birikintileri oluşurken araçlar yolda, evler su altında kaldı.

METRO İSTASYONUNU SU BASTI

Sincan ve Yenimahalle’de de su baskınları yaşandı, sağanak bazı mahallelerde elektrik kesintilerine neden oldu.

Sağanaktan etkilenen bazı vatandaşlar otobüs duraklarına ve metrolara sığınırken Beşevler metro istasyonunu da su bastı, yolcular bir süre istasyonda mahsur kaldı.

Bazı alt geçitlerde oluşan su birikintisi nedeniyle polis ekipleri giriş ve çıkışları kapatarak güvenlik önlemleri aldı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İlimizde meydana gelen yoğun yağışlardan dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm ekiplerimiz sahada ve görevleri başında. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Vasip Şahin, 1300 civarında su baskını ihbarı geldiğini belirtti.

BAZI BÖLGELERDE ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANIYOR

EGO Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ankara’da meydana gelen kuvvetli yağış nedeniyle bazı metro hatlarında su seviyesi artmış ve bu bölgelerdeki enerji tedbiren kesilmiştir. Aşırı yağıştan kaynaklanan olumsuz etkilere karşı yolcularımızın yaşadığı mağduriyeti hızlıca çözümlemek için tüm ekiplerimiz görevleri başındadır.”