Bursa’da ev sahibiyle tartışan bir kiracının doğal gaz vanasının kolunu sökerek patlamaya sebep olduğu iddia edildi. Patlama sonucunda kiracı Atakan A. yaralanırken, binada 3-4 milyonluk hasar oluştuğu öğrenildi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Kayapa Mahallesi 199. Sokak’ta, psikolojik sorunları olduğu öne sürülen kiracı Atakan A’nın, ev sahibiyle yaşadığı tartışmanın ardından doğal gaz vanasının kolunu söktüğü iddia edildi. Gaz sıkışması yaşanan dairede, Atakan A.’nın çakmağı ateşlemesi sonucunda patlama meydana geldi. Patlama sonucu küçük çapta yangın çıktı.

Bursa, patlama, doğal gaz patlaması, kiracı, ev sahibi

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Patlamada yaralanan Atakan A, sağlık ekiplerince olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bursa Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Üzerinde uyuşturucu kullanma aparatı bulunan Atakan A’nın psikolojik tedavi gördüğü, eşinin evi terk etmesi nedeniyle bunalıma girdiği belirtildi.

Zemin katta duvarların yıkılmasına, üst katlardaki 5 dairede ve sokakta park halindeki Atakan A’ya ait otomobilde hasara yol açan patlamayla ilgili ekiplerin çalışması sürüyor.

“VANANIN KOLUNU SÖKMÜŞ”

Ev sahibi Hüseyin Balı, gazetecilere, sayaçtan gelen sesi kontrol ettiğinde gazın açık olduğunu fark ettiğini söyledi.

Gazı kapatmak için müdahale edeceği sırada binada patlama meydana geldiğini belirten Balı, şöyle konuştu:

“Vananın kolunu sökmüş, içeride gaz birikmiş. Ben dışarı çıktım, ardından patlama meydana geldi. Kendisi evden çıkacaktı. Torunumun geleceğini söyledim, evden çıkacağını kendisi söyledi. Kiracı olarak bir sorunumuz yoktu. Şizofreni hastalığı varmış. Patlamanın ardından kaçtı. Tutmaya çalıştım, bir şeyi var mı diye bakacaktık ama kaçtı.”

Balı, binada 3-4 milyon lira zarar oluştuğunu ifade etti.