Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti davasında karar çıktı

Yayın tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi 5:50 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi 6:03 pm

Eski Beşiktaş yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin davada Kadir Yasak müebbet hapis ve 15 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Beşiktaş eski yöneticisi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin 20 sanıklı davada karar açıklandı. Mahkeme, Mahmutyazıcıoğlu’na ateş eden Kadir Yasak’ın müebbet hapis ile 15 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, Kadir Yasak’a ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis, ‘Kasten yaralama’ suçundan 4 yıl 6 ay hapis ‘Birden fazla kişiyle birlikte işyerine yağma’ suçundan 9 yıl ve ‘Ruhsatsız Silah, Bıçak, Mermi Bulundurma veya Taşıma’ suçundan 2 yıl hapis ile bin TL adli para cezası verdi.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde ilk ifadeler ortaya çıktı - Tele1

NE OLMUŞTU?

27 Ocak 2022’de Yeşilköy’deki restoranda ateşli silahla yapılan saldırı sonucu Şafak Mahmutyazıcıoğlu öldürülmüş, şoförü Murat Bilmez ise yaralanmıştı.

Cinayetin ardından hazırlanan iddianamede, Bakırköy’de 9 Aralık 2021’de bir restoranda müşteki Suphi Malgaz’ın yanında maktul Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun olduğu, maktulün müştekiye arka çıkması ve destek olması neticesinde sanıklar Kadir Yasak ve Seccad Yeşil’in müştekiden istedikleri parayı alamadıkları kaydediliyor.

İddianamede, bu nedenle Kadir Yasak ve Seccad Yeşil’in Mahmutyazıcıoğlu’na husumet gütmeye başladıkları, sanıklar Gökhan Karakan ve Kerem Öztürk’ün Ali Yasak’ın yeğenleri Ali ve Kadir Yasak’ı korkutucu bir unsur olarak kullanabileceklerini düşünerek yağma konusunda azmettirdikleri belirtiliyor.

Müşteki Suphi Malgaz’ın yaşadığı tehdit ve baskı nedeniyle yardım istediği Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na parayı devrettiği, bu sefer de sanıkların tehdit ve baskı yoluyla parayı maktulden tahsil etmeye çalıştıkları aktarılan iddianamede, bunu başaramayınca da söz konusu cinayeti gerçekleştirdikleri kaydediliyor.

Olay günü olan 27 Ocak’ta restorana giden sanıklardan Kadir Yasak ile Serkan Dakman’ın maktulle görüşmek istedikleri, bir süre sonra maktulün sanıkların yanına geldiği, sanıklar Ali Yasak ve Seccad Yeşil’in de mekana geldiği anlatılan iddianamede, iyice güçlendiğini hisseden sanık Kadir Yasak’ın önce Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na, ardından da şoförü Murat Bilmez’e ateş ettiği anlatılıyor.

Sanık Ali Yasak’ın maktulü dışarı sürüklediği esnada sanık Kadir Yasak’ın tekrar ateş ettiği bildirilen iddianamede, sanıkların olay yerinden kaçtıkları, Seccad Yeşil ve Serkan Dakman’ın ise sokak köşesinden sağlık ekiplerinin müdahalesini izledikten sonra olay yerinden ayrıldıkları ifade ediliyor.

Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu öldürenlere 18 yıla kadar hapis istemi

Kaynak: TELE1