SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin TSK ile ilgili sözleri yeniden gündem oldu

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2022 Cumartesi 11:14 am - Güncelleme: 14 Mayıs 2022 Cumartesi 11:20 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti heyeti ile birlikte ani baskın düzenleyerek genel merkezlerinin önüne gittiği SADAT’ın kurucusu ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin Adaleti Savunanlar Derneği’nde (ASDER) yaptığı konuşma yeniden gündeme geldi. Tanrıverdi, “Silahlı Kuvvetler’in dönüştürülmesi için sunduğumuz tüm öneriler, 15 Temmuz’dan sonra uygulamaya kondu” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın genel merkezine gitmiş, burada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek seçimi gölgeleyecek bir şey olursa sorumlunun SADAT ve Saray’ın kendisi olduğunu söylemişti.

Kılıçdaroğlu ayrıca SADAT için de “Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş” ifadelerini kullanmıştı.

SADAT’IN KURUCUSU ANNAN TANRIVERDİ’NİN ARŞİVİ AÇILDI

SADAT Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin Adaleti Savunanlar Derneği’nde (ASDER) yaptığı bir konuşma yeniden gündem oldu. Tanrıverdi konuşmasında, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, TSK’nın yapısının talepleri doğrultusunda değiştiğini belirtiyor.

“ÖNERİLERİMİZİN TAMAMINA YAKINI 15 TEMMUZ SONRASINDA GERÇEKLEŞTİ”

İşte Adnan Tanrıverdi’nin konuşması:

“Anayasa Komisyonu’na sunduğumuz Anayasa teklifindeki Silahlı Kuvvetler’in yeniden yapılandırılmasıyla ilgili tespitlerimizin aşağı yukarı tamamı 15 Temmuz’dan sonra yürürlüğe girmiştir. Harp okulları, askeri okullar, sınıf okullarımızın dışındaki askeri okullarımızın tamamının Milli Savunma Bakanlığımıza bağlanmalı dedik, bağlandı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın Genelkurmay’la göbeği kesilsin ve İçişleri Bakanlığı’na bağlansın dedik, bağlandı. Yüksek Askeri Şurası’nın yapısı değişsin dedik, eski yapısıyla başbakan ve milli savunma bakanı sivil iki kişi, onun karşısında on dört orgeneral vardı. Şimdi bunun yerine, yedi tane sivil, başbakanımız, üç başbakan yardımcısı, milli savunma bakanı, adalet bakanı, içişleri, dışişleri bakanı Yüksek Askeri Şura’nın içerisinde, dolayısıyla alınacak kararlarda, sivil iradenin hakimiyeti var.

Askeri yargı kalksın dedik, o da gerçekleşti. Başkanlık sistemi gelsin dedik, o da geldi. Önerilerimizin tamamına yakını 15 Temmuz sonrasında gerçekleşti.”

Kılıçdaroğlu’ndan SADAT baskını! Bu zorbalardan zerre korkuyorsak namerdiz…