Kılıçdaroğlu’ndan SADAT baskını! Bu zorbalardan zerre korkuyorsak namerdiz…

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 3:26 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 10:14 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın merkezine gitti. Burada Erdoğan’a seslenen ve seçimi gölgeleyecek bir şey olursa sorumlunun SADAT ve Saray’ın kendisi olduğunu söyleyen CHP lideri, “Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş” dedi.

AKP’den SADAT’a ziyaret

Kılıçdaroğlu’nun SADAT’ın faaliyetleriyle bilgi almak için sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. SADAT’ın kapısına giden CHP Lideri burada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “SADAT gibi kuruluşlar ne olursa olsun seçimi gölgeleyecek bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve Saray’dır. Korkudan kapıyı kapattılar. Erdoğan bunları hangi gerekçe ile danışman yaptın?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan SADAT’tan medet umuyorsan bil ki bu zorbalardan zerre korkuyorsak namerdiz!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT’ın merkezine gitmesinin ardından sosyal medyadan paylaşımlar yaptı. Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğini sağlayacaklarını söyleyerek, “Erdoğan al şu paramiliter artıklarını, ne yaparsan yap. Seçim yaklaştıkça zulmünü artırma niyetindesin biliyorum. SADAT’tan da medet umuyorsan bil ki her türlü pisliğe karışmış bu zorbalardan zerre korkuyorsak namerdiz!” dedi.

“TÜRKİYE ASLA PARAMİLİTER KURULUŞLARA TESLİM EDİLMEYECEKTİR”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun, gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tethiş. Arapça ‘terör’ ‘tethiş’ olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör”

“BURASI TERÖRİST YETİŞTİREN BİR KURUM”

“Seçimi gölgeleyecek herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş. Bugün Türkiye’yi milyonlarca Suriyeli gelmiş ise, bunların gelişinde en büyük rolü oynayan SADAT’tır. Erdoğan’a sormak isterim sen bu kuruluşu hangi gerekçeyle danışman yaptın. Hangi gerekçeyle çalıştın?”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT’ın genel merkezine ani gidiş yapmasının ardından sosyal medyada paylaşımlarda bulundu. Paylaşımlarında şunları yazdı:

“BU ZORBALARDAN ZERRE KORKUYORSAK NAMERDİZ”

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 500 bin liralık dava

“Erdoğan al şu paramiliter artıklarını, ne yaparsan yap. Seçim yaklaştıkça zulmünü artırma niyetindesin biliyorum. SADAT’tan da medet umuyorsan bil ki her türlü pisliğe karışmış bu zorbalardan zerre korkuyorsak namerdiz!”

“Siyasi cinayetler demiştim. Karanlık odaklar var demiştim. Hangi maşalar kullanılacak bu karanlık işlerde? Kimler hangi hedefler için devreye girecek? Her türlü kaostan SADAT gibi paramiliter danışmanlar sorumlu tutulur. Bil. Öyle heveslere girişme.”

AKP’den SADAT’a ziyaret

“MAFYACIKLARA SOKAKLARIMIZI TESLİM ETMEYECEĞİZ”

“Erdoğan şunu sakın aklından çıkarma. Muhalefet yüreklidir. Muhalefet cesurdur. Muhalefet Türkiye’dir. Buradan mafyacıklara da sesleniyorum. Size de sokaklarımızı teslim etmeyeceğiz.”

“Ve son olarak halkımız, bu seçim olacak. Seçim güvenliği ne pahasına olursa olsun sağlanacak. Sizler sandığa gidip rahatça oyunuzu vereceksiniz. CHP var. 100 yıldır buradayız. Merak etmeyin.”

Kılıçdaroğlu: Sınırlar yol geçen hanı, isteyen girip çıkabiliyor