Sabah’ın “Ünlü iş kadınını önce bayılttı sonra tecavüz etti” haberine avukattan açıklama

Yayın tarihi: 21 Mart 2023 Salı 8:16 am - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 3:54 pm

Sabah gazetesinin Lara B. isimli iş kadını hakkındaki cinsel saldırı haberine avukatlarından açıklama geldi.

Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberine göre; ünlü isimlerin reklam ve organizasyon işlerini yapan iş kadını Lara B., bir süre birlikte yaşadığı eski sevgilisi İbrahim B.’nin evli ve çocuk sahibi olduğunu öğrenince ayrılmak istedi. İddiaya göre ayrılığı kabul etmeyen erkek, ünlü iş kadınının evine girerek şiddet uyguladı ve cinsel saldırıda bulundu.

Sabah’ın, “Beşiktaş’ta kabus gecesi! Ünlü iş kadınını önce bayılttı sonra tecavüz etti” başlık haberine Lara B’nin avukatlarından açıklama geldi. Açıklama şöyle:

“Müvekkilimiz Lara B. hakkında 21.03.2023 tarihinde çeşitli gazete ve internet sitelerinde yapılan sözde haberlerle kişilik haklarına saldırıda bulunulmuştur. Küçük düşürücü ve etik olmayan bir üslupla müvekkilimiz Lara B’nin mahremiyeti ihlal edilmiştir. Söz konusu durum hakkında müvekkilimiz de yaptığı yazılı açıklama ile bu durumun mahremiyetini ihlal eder nitelikte ve kötü niyetli olduğunu, buna sebep olan tüm ilgililer hakkında da yasal haklarını kullanmakta olduğunu belirtmiştir. Lara B’ye vekaleten ofisimiz adına da müvekkilimizin mağduriyetinin artmasına sebep olan ve başka amaca hizmet etmeyen, özel hayata, mahremiyete ve müvekkilimizin maddi ve manevi bütünlüğüne saygı duymaksızın yapılan hukuka aykırı paylaşımlar sebebi ile gerekli tüm hukuki yolların takip edildiğini bildiririz. Basın mensuplarından da en başta etik olmayan ve kişilik haklarını ihlal eden bu tür paylaşımlara daha dikkat ve özenle yaklaşmalarını bekleriz.

ERTUĞRUL AVUKATLIK ORTAKLIĞI”

Tecavüz girişiminde bulunan erkeği darp edip kaçtı