Sabah gazetesi başyazarından ‘koronavirüs’ yorumu: Binali Yıldırım bile yakalandığına göre durum çok ciddi

Yayın tarihi: 4 Eylül 2020 Cuma 10:17 am - Güncelleme: 4 Eylül 2020 Cuma 10:17 am

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, koronavirüsle ilgili, “Binali Yıldırım bile yakalandığına göre durum çok ciddi” dedi.

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü yazısında son başbakan Binali Yıldırım’ın Erzincan seyahati sonrasında koronavirüse yakalandığını hatırlatarak, “Bütün ülkede düğünler, eğlenceler ve her çeşit toplantı, kısıtlı yaşanılıyor. Bu virüsün nerede tırmanıp nerede dizginleneceği hâlâ belli değil. Aşı bulundu mu, yoksa aşı ile ilgili haberler hep balon mu belli değil.” diye sordu.

Barlas ayrıca, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’nun 13 Eylül tarihinde Meis Adası’nı ziyaret edeceğine işaret ederek, “Keşke Fransa’nın Macron’u da aynı tarihte Meis’te olsa ve iki zavallıyı bir arada sahillerimizde görebilsek. Bakarsınız o tarihe kadar Yunanistan karasularını resmen 12 mile çıkartmış olur ve biz de Meis dahil tüm 12 Adalar’ın mülkiyetini talep ederiz” ifadelerini kullandı.

Barlas’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Gündemi neresinden yakalamalı ki acaba? Baksanıza, Binali Yıldırım da Erzincan seyahati ertesinde koronavirüse yakalandığı anlaşıldı… Bütün ülkede düğünler, eğlenceler ve her çeşit toplantı, kısıtlı yaşanılıyor. Bu virüsün nerede tırmanıp nerede dizginleneceği hala belli değil. Aşı bulundu mu, yoksa aşı ile ilgili haberler hep balon mu belli değil. Bir karikatür vardı internette… Başkan Trump Rusların bulduğu söylenilen koronavirüs aşısından yaptırmış ve sonunda altın sarısı saçları dışında bütün görünümü ile Putin’e benzemiş.”