Saat 05:00’de Tozkoparan’a polis eşliğinde iş makineleri girdi

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2022 Pazartesi 6:22 am - Güncelleme: 29 Ağustos 2022 Pazartesi 3:44 pm

Kentsel dönüşümle evlerin yıkılmak istendiği Tozkoparan Mahallesi’ne sabaha karşı 5’te polis ekipleriyle iş makineleri girdi.

TELE 1 Tozkoparan’dan bildiriyor…

AKP iktidarının kentsel dönüşüm zorbalığı devam ediyor. AKP’li Güngören Belediyesi, Tozkoparan Mahallesi’nde yurttaşların itirazlarına rağmen Tozkoparan’da ‘kentsel dönüşüm’ için inceleme yapmıştı. Bu sabah 05:00’te Tozkoparan Mahallesi’ne iş makineleri polis eşliğinde girdi.

MAHALLELİ NÖBETTE

Sahibinin imza verdiği 4 binanın yıkımı için polis eşliğinde Tozkoparan Mahallesi’ne gelen iş makineleri gören mahalleli kendi binalarının da yıkılacağını düşünerek nöbet tutmaya başladı. Bölgeye çok sayıda polisin geldiği ve mahallenin tüm giriş ve çıkışlarının tutulduğu bildirildi.

CHP’Lİ TEKİN: “BU NE ZALİMLİKTİR”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Tekin, “Sizin bir cümlenizi bu insanlar referans kabul etti. Siz dediniz ki, ‘Ben de gecekonduda oturuyorum.’ Binlerce mazlum zar zor imkânlarını kullanan insanlar sizi güvence olarak kabul etti. Bu ne zalimliktir” dedi.

Tekin açıklamasının devamında, “Elbette hangi insan daha iyi, daha güvenli yapılarda oturmak istemez ama bütün dünyanın yaptığını siz de yapın. Yıkım önce Sultan Mahallesi’nde başladı. Sultan Mahallesi’nde bir tek Roman kardeşimiz kalamadı maalesef. O örnek dedikleri kentsel dönüşüm, o evlerde şimdi kimler oturuyor, bir bakar mısınız? 250 yıldır orada oturan insanlara bir de Çin Seddi gibi kapı koydunuz… Fikirtepe’de aynı, Beyoğlu’nda aynı. Niçin, neden, bu kin, bu nefret nedir? Söyler misiniz? Güvercintepe’de bir ablamızın bir feryadı vardır. Kanser hastası ve kurulduğunuz günden itibaren size oy veren bir insan. Nasıl yaparsınız bunu?” ifadelerini kullandı.

Tozkoparan’da kentsel dönüşüm zorbalığı! Yurttaşlar tencere tava ile isyan etti