Saadet Partisi’nden BTP Lideri Baş’ın Millet İttifakı iddiasına yanıt

Yayın tarihi: 26 Ekim 2022 Çarşamba 6:50 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2022 Çarşamba 7:02 pm

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, BTP Lideri Hüseyin Baş’ın “Millet İttifakı’na girmemizi Sadet Partisi engelledi” sözlerine yanıt verdi. Aydın, Baş’ın öne sürdüğü iddiaya ilişkin “İçi boş ve asılsız iddialar” ifadesini kullandı.

Bağımsız Türkiye Partisi  (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın FOX TV’de yaptığı “Millet İttifakı’na girmemizi Sadet Partisi engelledi” açıklamasına Saadet Partisi’nden yanıt geldi.

“İÇİ BOŞ VE ASILSIZ İDDİALARDAN İBARETTİR”

Gazeteci Neşat Gündoğdu’ya konuşan Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Ne bizim Saadet Partisi olarak ne de masanın, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdine rezervi olması söz konusu değildir. Aksine Millet İttifakına katılmak millete karşı sorumluluktur. Ve bu ittifak her geçen gün güçlenecek ve kapsamını genişletecektir. Diğer herhangi bir partinin Millet İttifakına katılması, destek vermesi, bu yönde çalışması ise katılmak isteyen partinin kendi sorumluluğudur. Bunun haricinde kamuoyuna yansıyan polemikler, içi boş ve asılsız iddialardan ibarettir” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş FOX TV’de  İlker Karagözle Çalar Saat programına katıldı. Burada ittifak ile ilgili açıklamalarda bulunan Baş, partisinin Millet İttifakı’na katılmasına Saadet Partisinin engel olduğunu öne sürdü.

Baş, “2018’de bize CHP tarafından ittifak teklif edildi, aday listelerinin verilmesine 2-3 gün kala ‘biz bu işi yapamıyoruz’ dediler. Önce bir açıklama olmadı arkasından bize söylenen hep şu oldu – o zaman Millet İttifakı yeni oluşmuştu – ‘Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu BTP varsa biz yokuz dedi’ dediler.” diye konuştu.

Hüseyin Baş’tan Millet İttifakı’na çağrı: Beni alsınlar almıyorlarsa da açıklasınlar