Rusya’dan Türk vatandaşlarına uyarı: Donbass’taki silahlı çatışmalara katılmayın

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 10:12 pm - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 10:51 pm

Rusya‘nın Türkiye Büyükelçiliği sosyal medya hesabından Türk vatandaşlarına yönelik bir uyarı yayımladı. Elçilik, Türk vatandaşlarının Donbass’a seyahat etmemesini isterken,”Özellikle de silahlı çatışmalara katılmaktan kaçınılmasını tavsiye ederiz.” dedi.

Rusya’nın Türkiye Büyükelçiliği Twitter hesabından Türk vatandaşlarına hem uyarı hem de minnettarlık mesajı yayımladı. Elçilik, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerini anlayışla karşılayan Türk vatandaşlarına minnettarlığını ifade ederken Ukrayna’da bulunan Donbass bölgesi için ise uyardı.

Elçilik, Türk vatandaşlarının Donbass’a seyahat etmesini ve silahlı çatışmalar katılmaktan kaçınılmasını “tavsiye” etti. Rusya Büyükelçiliği’nin paylaşımı şöyle:

Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerini anlayışla karşılayan ve tutumunu ifade etmekten çekinmeyen tüm Türkiye vatandaşlarına minnettarız.

Bununla birlikte, şu anda Donbass’a seyahat etmekten ve özellikle de silahlı çatışmalara katılmaktan kaçınılmasını tavsiye ederiz.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ 26. GÜNÜ

Rusya, Donbass’taki cumhuriyetleri tanıma kararından sonra 24 Şubat’ta Ukrayna’ya askeri operasyon düzenleme kararı almıştı. Rusya Lideri Putin, Donbass’taki cumhuriyetlerin yardım talebi üzerine ülkesinin operasyon kararı aldığını açıklamıştı.

Rusya Facebook ve Instagram’ı ‘aşırılıkçılık’ sebebiyle yasakladı