Rusya’dan NATO çıkışı: Harekete geçeriz!

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2022 Cumartesi 11:33 am - Güncelleme: 14 Mayıs 2022 Cumartesi 11:33 am

Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üye olma olasılığını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, nükleer altyapıların sınıra yakın konuşlandırılması halinde ‘harekete geçileceğini’ söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üye olma olasılığını değerlendirdi. Reuters’ın Rus haber ajansı RIA Novosti’den aktardığına göre yetkili, NATO’nun nükleer güçleri ve altyapıları Rusya sınırına yakın bir yere konumlandırması halinde Moskova yönetiminin ‘hareket geçeceğini’ söyledi. Grushko, Rusya’nın ‘gerekli önlemleri’ alarak uygun bir yanıt vereceğini bildirdi.

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine Türkiye’nin veto sinyali ortalığı karıştırdı

‘SİYASİ KARŞILIĞI OLACAK’

Grusho, Sputnik’in aktardığına göre ise “Bu değişikliğin siyasi karşılığı olmaksızın bırakılamayacağı ortada. Ayrıca ittifakın sıradaki genişlemesinin sonucu olarak oluşturulabilecek yeni güç konfigürasyonunun sonuçları kapsamlı bir analiz edilecek. Kararın duygular üzerinden verilmeyeceği, bu bölgedeki güvenlik durumunu etkileyen tüm faktörlerin kapsamlı ve doğrulanmış bir analizi olacağı açık” ifadelerini kullandı.