Rusya, yeni sosyal medya hesabını tanıttı

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 2:14 pm - Güncelleme: 29 Mart 2022 Salı 2:57 pm

Meta’nın Rusya’ya yaptırımları devam ederken Rusya hükümeti kendi sosyal medya hesabını tanıttı. Yeni uygulama Rossgram’ın Nisan ayında tüm kullanıcılara sunulacağı açıklandı.

Facebook ve Instagram’ı ‘aşırılık yanlısı’ olarak tanımlayarak çatı kuruluşları Meta’nın faaliyetlerinin yasaklandığı Rusya’da sosyal platformlara alternatif uygulamanın pilot versiyonunun geliştirildiği açıklandı.

Instagram’ın yerini alacak olan uygulamanın adının ‘Rossgram’ olacağı belirtilirken yeni çıkacak olan sosyal medya platformunda insanların fotoğraf ve videoların yanı sıra YouTube, Dailymotion ve Vimeo gibi diğer platformlardan da videolar yükleyebileceği ifade edildi.

Deneme kullanımları devam eden yeni uygulamanın Nisan ayında tüm kullanıcılara sunulacağı açıklandı.

ÜCRETLİ İÇERİKLER YAPILABİLECEK

Rossgram’da ücretli içeriklerin yanı sıra, bağış toplama ve tavsiye programları gibi kazanç sağlama araçlarının da olacağı belirtildi.

Uygulamada ayrıca medya dosyalarının ve verilerin Instagram’dan aktarılmasını sağlayacak seçenek hakkında da çalışmaların devam ettiği dile getirildi.

NE OLMUŞTU

Rusya Ukrayna savaşı devam ederken, Facebook ve Instagram’ın ana şirketi, Ukrayna’daki savaşa destek veren Ruslar ve savaşa katılan Rus askerlerine karşı şiddet içerikli mesajlara izin vereceğini açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından Rusya Başsavcılığı Moskova’daki Tverskoy mahkemesinde dava açarak Facebook ve Instagram’ın aşırılık yanlısı olduğu gerekçesiyle kapanmalarını talep etmişti.

Meta’nın aşırılık yanlısı olduğu hükmüne varan mahkeme, şirketin Rusya’da Facebook ve Instagram ürünlerini kullanmasını yasaklamıştı.