Rusya, Apple ürünlerini yasakladı

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2023 Salı 10:00 am - Güncelleme: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 10:44 pm

Ülkenin istihbarat teşkilatı bir  iPhone casusluk operasyonunu ortaya çıkardığını iddia etti. Rusya bu yüzden devlet memurlarının Apple ürünlerini kullanmalarını yasakladı

Rus yetkililer, devlet çalışanlarına Apple cihazlarını resmi devlet kullanımı için kullanmalarını yasaklıyor. Pazartesi gününden itibaren ülkenin ticaret bakanlığı iPhone’ların tüm “iş amaçları” için kullanımını yasaklayacak.

Rusya’nın telekomünikasyon ve kitle iletişim bakanlığı da dahil olmak üzere diğer kurumların da yakında bu yasağı yürürlüğe koymayı planlıyorlar. Financial Times’ın haberine göre yasak tüm Cupertinolu devin  ürünlerini kapsıyor. Yetkililer, Apple ürünlerini kişisel kullanım için kullanmaya devam edebilecekler.

iPhone

İlginizi çekebilir: FCC Huawei ve ZTE için yine casus dedi

Yasak, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) Haziran ayı başında Cupertinolu devin cihazlarını içeren bir “ABD istihbarat kurumlarının casusluk operasyonunu” ortaya çıkardığını iddia etmesinin ardından geldi.

FSB, ülkenin NATO ülkelerindeki diplomatik misyonları tarafından kullanılanlar da dahil olmak üzere binlerce iPhone’a izleme yazılımı “bulaştığını” söyledi. FSB – kanıt göstermeksizin – firmanın ABD sinyal istihbaratıyla yakın işbirliği içinde çalışarak ajanlara “çok çeşitli kontrol araçları” sağladığını iddia etti.

Elbette Apple bu iddiaları reddetti.İşin ilginç tarafı ise bu hamlenin, Rusya’nın da yabancı teknolojiye olan bağımlılığını azaltmaya çalıştığı bir dönemde gelmiş olması.

 Vivo X100 Pro+ 200MP Periskop kamera ile gelecek