Rusya 30’dan fazla Ukrayna İHA’sını düşürdü

Yayın tarihi: 13 Mart 2024 Çarşamba 10:04 am - Güncelleme: 13 Mart 2024 Çarşamba 10:04 am

Rusya‘nın çeşitli bölgelerinde Ukrayna tarafından İHA saldırıları düzenlenirken 30’dan fazla İHA’nın düşürüldüğü açıklandı.

Rusya’nın Ukrayna sınır bölgesinde bulunan Voronezh bölgesinin Valisi Alexander Gusev, Telegram kanalı üzerinden açıklama yaptı.

Ukrayna’nın Rusya’nın çeşitli bölgelerinde insansız hava araçları(İHA) ile saldırılar düzenlendiğini ve 30’un üzerinde İHA’nın düşürüldüğünü belirten Alexander Gusev, “İHA saldırısı tehdidi hâlâ geçerli” ifadelerini kullandı.

Leningrad bölgesinin Valisi Alexander Drozdenko ise Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, bölgedeki petrol rafinerisine doğru ilerlemekte olan bir İHA’nın düşürüldüğünü söyledi. Düşürülen İHA rafinerinin faaliyetlerine zarar vermedi. Ryazan bölgesi Valisi Pavel Malkov ise bölgedeki petrol rafinerisine yönelik İHA saldırısında birkaç kişinin yaralandığını ve rafineride yangın çıktığını açıkladı.

Belgorod bölgesinde düşürülen bir İHA’dan kopan parçalar bir doğalgaz hattına zarar verdi ve bazı kasabalara giden elektriğin kesilmesine yol açtı.

Rusya’nın kargo uçağı düştü! 15 kişi hayatını kaybetti

Rusya’nın çeşitli bölgelerinde Ukrayna tarafından İHA saldırıları düzenlenirken 30’dan fazla İHA’nın düşürüldüğü açıklandı.

 

Kaynak: TELE1