Ruslardan Silifke’ye özel PCR cihazı

Yayın tarihi: 11 Eylül 2020 Cuma 9:19 am - Güncelleme: 11 Eylül 2020 Cuma 9:19 am

Çiğdem Toker, Sözcü’de yayınlanan yazsında Mersin’de yapımı devam eden nükleer santral inşaatında salgının yayılmaması için Rus firmanın özel PCR testi sistemi getirip kuracağını yazdı.

Mersin’deki okuyucularından kendisine gelen ihbarları bugün yayınlanan yazısına aktaran Toker, doktor bir okuyucusunun kendisine, “Yaz başında çok sayıda Rus hastanelere başvuru yapıyor. Bir çoğu maskesiz olmasına rağmen kapıdaki görevlilere onlara müdahale edilmemesi yönünde uyarıda bulunuldu. Açıkça kayırılıyorlar yani” diye yazdığını belirtti.

İşte Toker’in yazısının ilgili bölümü:

Öte yandan Covid-19 salgınının Gülnar sahasında etkili olduğu haberleri geliyor. Şirket yönetimi, pandeminin sahada yayılmasını önlemek için “eşsiz güvenlik tedbirleri” aldıklarını daha önce açıklamıştı. Ancak Mersin’den yazan bir okurum, işçiler arasında pozitif vakaların yayıldığını, Mersin Şehir Hastanesi’nde test kitlerinin yetmediğini,vaka sayısının çokluğu dolayısıyla sonuç  lmanın uzadığını, o nedenle Rusya’nın Silifke Devlet Hastanesi’ne Covid-19 teşhisini koyan PCR cihazı getirip kuracağını yazıyor. Mersin Şehir Hastanesi’nin inşaat sahasına uzak olması nedeniyle de Silifke’nin tercih edildiğini belirtiyor.

Yine adı bende saklı bir diğer doktor okurum da şu satırları paylaştı: “Yaz başında çok sayıda Rus hastanelere başvuru yapıyor. Bir çoğu maskesiz olmasına rağmen kapıdaki görevlilere onlara müdahale edilmemesi yönünde uyarıda bulunuldu. Açıkça kayırılıyorlar yani.” Binlerce işçinin çalıştığı Akkuyu NGS sahasında, salgının kontrolden çıkıp çıkmadığına dair bir açıklama toplum sağlığı açısından iyi olacaktır

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.