Rus çiftin tanıtımını yaptığı ‘ucuz’ eczaneye soruşturma

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2023 Perşembe 12:31 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2023 Perşembe 12:31 pm

Antalya’da Rus çiftin, sosyal medyada paylaştıkları bir eczanenin diğerlerine göre ucuz ilaç sattığı yönündeki tanıtım videosu üzerine söz konusu eczane hakkında soruşturma başlatıldı.

Antalya’nın Konyaaltı, Kemer ve Alanya gibi sahil ilçelerine Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyon sonrası, iki ülkeden de yoğun göç yaşandı. Rus ve Ukraynalı göçmenlerin, kuaförlükten emlakçılığa, evde yemek yapıp satmaktan, evlerini günübirlik otel gibi kiralamaya, birçok sektörde kaçak ve kayıt dışı faaliyet gösterdiği tespit edildi.

‘UCUZ ECZANE’ REKLAMI

Bu kez de Kemer ilçesinde Rus bir aile, Youtube üzerinden Antalya’da yaşayan Rus, Ukrayna ve bu bölgedeki ülkelerden gelenlerin nerelerden alışveriş yapmaları gerektiğine yönelik tanıtım videoları yayınladıkları bir kanal açtı. Rus çift, yasalara göre yasak olmasına rağmen Kemer’deki bir eczanenin tanıtımını yapıp, yayınladı. En ucuz ilaçların bu eczanede satıldığı, Rusların buradan alışveriş yapmaları tavsiye edilen içeriğe sahip 46 dakikalık videoda, ilçedeki diğer eczanelerin daha pahalı satış yaptığı yönündeki açıklamalar nedeniyle eczacıların tepkisini çekti.

Kemer’deki eczane sahipleri, ‘6197 Sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun’a aykırı olduğu belirtilen tanıtım filmiyle ilgili eczane hakkında, Antalya Eczacı Odası’na şikayetçi oldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Antalya Eczacı Odası Başkanı İsmail Erçin, mevzuata göre eczanelerin reklam yapmasının yasak olduğunu, bu eczaneyle ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Savunma alındıktan sonra Haysiyet Divanı’nın eczaneyle ilgili kararı vereceğini kaydeden ve benzer olayların bazen yaşanabildiğini ifade eden Erçin, “Soruşturmamızı yapıyoruz. 15 gün, 3 gün kapatma cezası, uyarı cezası alanlar oldu. Ayrıca eczacıların kart dağıtması da yasaktır” dedi.

Dilenci çocuğa istismar iddiası! Eski zabıta amirine soruşturma başlatıldı