İstanbul’da gemi kazası! Kayıp 3 balıkçının cesetlerinin yerleri belirlendi

Yayın tarihi: 10 Ocak 2020 Cuma 8:32 am - Güncelleme: 10 Ocak 2020 Cuma 2:16 pm

İstanbul’da Rumelifeneri açıklarında  balıkçı teknesi ile tanker çarpıştı. Batan balıkçı teknesindeki 6 kişiden 3’ü kurtarılırken 3 balıkçının cesetlerinin yerleri belirlendi. Çanakkale’de ise balıkçı teknesi, feribota çarptı. Kazada yaralanan olmazken, denize feribottan mazot sızıntısı meydana geldi.

Rumelifeneri açıklarında balıkçı teknesi ile tanker çarpıştı. Rus bandıralı 140 metrelik kimyasal madde ve petrol taşıdığı belirtilen tanker bir balıkçı teknesine çarptı. Çarpmanın etkisiyle balıkçı teknesi battı. Teknedeki 6 balıkçıdan 3’ü kurtarıldı 3 kişinin cesetlerinin yerleri belli oldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kilyos açıklarındaki kazayla ilgili İstanbul Valiliği’nden açıklama yapıldı.

Kazayla ilgili açıklama şöyle:

İstanbul Kilyos açıklarında bu sabah saat 06.35 sıralarında Rus bayraklı GLARD 2 isimli tanker gemisi ile Türk bayraklı Dursun Ali Coşkun isimli balıkçı gemisi çarpışmış; çarpışmadan dolayı Türk bayraklı balıkçı gemisi batmıştır.

ÇANAKKALE BOĞAZINDA BALIKÇI TEKNESİ FERİBOTA ÇARPTI

Çanakkale Boğazı’nda Gelibolu-Çardak seferinin yapıldığı ‘NG’ isimli feribota, Gelibolu iskelesi önlerinde, ‘Kestanelik’ isimli balıkçı teknesi çarptı. Kazada yaralanan olmazken, denize feribottan mazot sızıntısı meydana geldi.

Çardak’tan bu sabah araç ve yolcular ile Gelibolu seferine başlanan, 44 metre uzunluğundaki ‘NG’ isimli feribota, saat 07.30 sıralarında, kaptanın uyuduğu iddia edilen, 26 metre uzunluğundaki ‘Kestanelik’ isimli balıkçı teknesi, iskele kıç omuzluğundan çarptı. Kazada, yaralanan olmazken, balıkçı teknesinin baş kısmında hasar oluştu. Çarpmaya bağlı olarak feribotun mazot deposu delindi. Gelibolu iskelesine hızla yanaştırılan feribottan yolcu ve araçlar, tahliye edilirken, mazot sızıntısı meydana geldi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı KEGM-9 (Hızlı Tahlisiye Botu) ile çevre kirliliğinin önlenmesi için yakıt sızan bölge, su üstü bariyerle çevrildi.