RTÜK’ün inceleme başlattığı “Maske Kimsin Sen?” yarışmasına yoğun ilgi

Yayın tarihi: 10 Ocak 2022 Pazartesi 10:10 am - Güncelleme: 10 Ocak 2022 Pazartesi 10:10 am

RTÜK’ün inceleme başlattığı “Maske Kimsin Sen?” programının son bölümü yoğun ilgi gördü. Sosyal medyadan paylaşılan son bölümde maskenin altından sürpriz bir isim çıktı.

FOC TV ekranlarındaki “Maske Kimsin Sen?” yarışması son bölümünde ağaç maskesi sosyal medyaya damga vurdu. Herkes maskenin altından Suzan Kardeş’in çıkmasını beklerken maskenin altından Derya Baykal çıktı. Sosyal medyada Baykal’a beğeni mesajları yağdı.

Öte yandan FOX TV yönetimi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) inceleme başlattığı “Maske Kimsin Sen?” programı ile ilgili yeni bir karar alarak fragmanda programın yayınlandığı ülkelerin isimlerine de yer vereceğini duyurmuştu.

FOX TV yönetimi ayrıca, normalde haftada tek bölüm olarak cumartesi akşamları yayınlanması planlanan yarışma için yayın akışında değişikliğe giderek yarışmayı iki akşam yayınlama kararı almıştı.

NE OLMUŞTU?

“Maske Kimsin Sen?” isimli programda ünlü isimler, maske ve kostüm kullanmak suretiyle kimliklerini gizleyerek şarkı söylüyor. Jüri üyeleri ile seyirciler ise performanslarını değerlendirerek kim olduklarını tahmin etmeye çalışıyor. Programa, kullanılan maskelerin çocukları olumsuz etkilediğine ilişkin tepkiler gelmişti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, bir sosyal medya kullanıcısına verdiği yanıtta, program hakkında inceleme başlatılacağını söylemişti. Uslu, “İlgili program özellikle çocukların korunması özelinde ilgili kanalın denetiminden sorumlu uzman arkadaşlarımız tarafından titizlikle yarın incelemeye alınacaktır” demişti.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında Fenerbahçelileri kızdıran soru