RTÜK üyesi Konuralp: Habertürk’e verilen cezada uzman raporu eksik

Yayın tarihi: 2 Aralık 2020 Çarşamba 4:21 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2020 Çarşamba 4:24 pm

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) üyesi Okan Konuralp,  CHP’li vekil Ali Mahir Başarır’ın sözleri nedeniyle Habertürk’e verilen cezada  “Yaptırıma dayanak olan uzman raporunun eksik olması, bazı ifadelerin değerlendirilmesinde yanlışlıklar bulunduğu gerekçeleriyle kurulun oy çokluğuyla aldığı karara katılmadım” dedi.

RTÜK, Habertürk kanalına CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Tank Palet Fabrikası’nın Katarlılar’a verilmesine yönelik sözleri nedeniyle 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan para cezası verdi.

RTÜK’ün CHP’li üyeleri Okan Konuralp ve İlhan Taşçı ceza kararına karşı oy kullandı. RTÜK’ün CHP’li üyesi Okan Konuralp, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yaptırıma dayanak olan uzman raporunun eksik olması, bazı ifadelerin değerlendirilmesinde yanlışlıklar bulunduğu gerekçeleriyle kurulun oy çokluğuyla aldığı karara katılmadım” dedi.

Konuralp, CHP’li Başarır’ın program içerisinde kendisini izah ettiğini, RTÜK içtihatlarına uygun olarak da yayın moderatörünün buna izin verdiğini hatırlattı.