RTÜK karartması sona erdi, TELE1 yeniden yayında!

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2023 Cumartesi 2:27 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2023 Pazar 12:42 am

TELE1 iktidarın sansür aygıtı RTÜK’ün 7 günlük karartmasının yeniden yayına başladı. ‘Hafta Sonu Ana Haber’le başlayan yayınımızdaki 10 saniyelik gecikmenin nedenini sunucumuz Evren Özalkuş “Kendimizi garantiye alalım dedik, ondan sonra bir saniye, üç saniye erken yayına girdiniz diye tepemize binebilirler sonuçta” diye açıkladı.

İktidarın sansür ve baskı aygıtı RTÜK’ün, hedef gösterilip tutuklanan genel yayın yönetmenimiz Merdan Yanardağ’ın sözlerini gerekçe göstererek TELE1’e uyguladığı 7 günlük karartma cezası sona erdi.

TELE1 yayına 10 saniye gecikmeye başladı. ‘Hafta Sonu Ana Haber’le başlayan yayınımızdaki 10 saniyelik gecikmenin nedenini sunucumuz Evren Özalkuş şöyle açıkladı: “Kendimizi garantiye alalım dedik, ondan sonra bir saniye, üç saniye erken yayına girdiniz diye tepemize binebilirler sonuçta.”

Özalkuş daha sonra karartma kararını şu sözlerle eleştirdi: “Mücadelemize hiç yılmadan devam edeceğiz ve sizlerin de bizle beraber olduğunu biliyoruz. Bugün 13 Ağustos. Türkiye tarihini kara günlerinden bir kısmını daha geride bıraktık. 7 gün ekran karartma cezası ve en üst düzeyden iki para cezası verilmişti. TELE1 kapalıyken de RTÜK boş durmadı ve program durdurma ile para cezası verdi. Merdan Yanardağ hukuksuzca 47 gündür özgürlüğünden mahrum. Türkiye’nin saygınlığı ve basın özgürlüğü için bir daha olmamasını diliyoruz elbette.”

Merdan Yanardağ’dan TELE1’e destek ve dayanışma çağrısı

YANARDAĞ’DAN TELE1 ÇAĞRISI

Özalkuş daha sonra Merdan Yanardağ’ın sosyal medya hesabından TELE1’e yönelik mesajını okudu.

Yanardağ şu ifadeleri kullanmıştı: “TELE1 ekranını 7 gün karanlığınıza boyadığınız için Türkiye daha demokratik ve adil bir ülke mi oldu? Beni tutukladığınız için gerçeğin de kararacağını mı sanıyorsunuz? Susmayacak, hukuksuzluklara boyun eğmeyeceğiz.

Bütün cumhuriyetçileri, yurtseverleri, eşitlikten ve özgürlükten yana bütün toplumcuları, TELE1’e destek vermeye ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyorum. Bu karanlığı hep birlikte dağıtacağız.

TELE1 bugün yeniden yayında.. Gerçeği örtemeyecek, halkın sesini kesemeyeceksiniz.”

Kılıçdaroğlu’ndan TELE1 tepkisi! “İktidar gerçeklerden korkuyor”

TELE1’in ekranları işte böyle karartıldı