Romanlar, Üç Kuruş” dizisini RTÜK’e şikayet etti

Yayın tarihi: 10 Kasım 2021 Çarşamba 11:14 am - Güncelleme: 10 Kasım 2021 Çarşamba 11:14 am

Ankara’da yaşayan Romanlar, Show TV’de yayınlanan “Üç Kuruş” dizisini Roman toplumunun yaşamını kötü gösterdiği gerekçesiyle RTÜK’e şikayet ederek yayından kaldırılmasını talep etti.

Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Sinan Karaca Öztürk, dizide Roman toplumuna ayrımcılık yapıldığını söyleyerek, “Üç Kuruş’luk diziyi lanetliyoruz” dedi. Öztürk, dizinin yayından kaldırılmasını istediklerini belirterek, “Türkiye’deki hiçbir topluma yapılamayacak şeylerin Romanlara yapılamayacağını göstermek için buradayız. Bu dizinin takipçisi olacağız. Gerekirse CİMER’e şikayetlerimizi de ileteceğiz. Buradayız, bundan sonra da sesimizi en gür şekilde duyurmaya devam edeceğiz. ‘Üç Kuruş’luk diziyi lanetliyoruz ve yayından kaldırılmasını istiyoruz” dedi. Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Sinan Karaca Öztürk, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Atilla Sertel ve Özcan Purçu RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve RTÜK üyeleri ile görüştü. Heyet, Show TV’de yayınlanan “Üç Kuruş” dizisini şikayet ettikten sonra basın açıklaması da yaptı. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, “Bugün üç vekil ve üç federasyon olarak katıldık buraya. Ama bu diziyi kaldırmazsanız yüzler, binler olacağız. Romanların hayatını olduğu gibi yayınlarsanız size destek oluruz. Bizim hayatımızı mafyalarla bir gösterirseniz mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

“BİZİM DIŞIMIZDAKİ İNSANLAR BİZE ÖCÜ GİBİ BAKIYOR”

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman toplumunu doğru gösteren dizilerin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Purçu’nun açıklaması şu şekilde:

“Bu ülkeye saygımız, sevgimiz, hürmetimiz sonsuz. Aynı sevgiyi saygıyı biz ne zaman göreceğiz? Roman mahallelerinde ayrımcılığa uğramaktan, ötekileştirilmekten, nefret suçu işlenmesinden bıktık biz artık. Bizi doğru tanıtmayan diziler, doğru tanıtmayan haberler. Bizim dışımızdaki insanlar bize öcü gibi bakıyor, mahallelerimize girmiyor. Bu Üç Kuruş’luk dizilerin yaptığı gibi. Bu dizi Roman vatandaşların hayatının gerçeğini yansıtmıyor. Roman vatandaşlar öyle yaşamıyor. Kartal başrolündeki genç karakter gibi yaşamıyor. Bizim gençlerimiz Kartal gibi değil. O ‘Üç Kuruş’luk dizi bizi küfre sevk ediyor, Romanlar küfrediyor, mafya, katil, suç makinesi. Dizide bunların hepsi etiketlenmiş. Ya biz böyle miyiz? Bir topluma siz nasıl böyle yakıştırmalar yaparsınız.”

Netflix’in ‘Kulüp’ dizisi için Türkiye Yahudileri ne diyor?