Rıza Çalımbay’dan kadro dışı yorumu

Yayın tarihi: 20 Aralık 2023 Çarşamba 10:01 am - Güncelleme: 20 Aralık 2023 Çarşamba 10:01 am

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay takımda kadro dışı bırakılan futbolculara ilişkin açıklama yaptı. Çalımbay, “Bunlar bir tek bizde olmuyor. Buradaki önemli şey kulübün menfaati. Yönetim de öyle bir karar verdi. Söyleyecek bir şey yok” dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ligin ilk yarısında kalan maçlarını kazanmak istediklerini söylen deneyimli çalıştırıcı, “Bizim iki tane maçımız var, ikisini de kazanmamız gerekiyor. Başka da bir şey düşünmüyoruz. Tek amacımız iki maçta galibiyet” dedi.

KADRO DIŞI AÇIKLAMASI

Çalımbay, kadro dışı kalan 5 oyuncu için ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu bir tek bizde olan bir şey değil. Futbolun her ülkesinde, her takımda olan bir şey. Disiplinsiz olabilir, kulübe karşı gelmiş olabilir, arkadaşlarıyla diyalogları, performansı düşük olabilir, bunlar oluyor. Şu anda da bizde yaşanıyor. Buradaki önemli şey kulübün menfaati. Yönetim de öyle bir karar verdi. Söyleyecek bir şey yok.”

“KADRO DIŞI DÜŞÜNMÜYORUM” DEMİŞTİ

Çalımbay, Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından yaptığı basın toplantısında, düşük performanslar ile ilgili bir kadro dışı kararı alıp almayacağına yönelik soruyu şöyle yanıtlamıştı:

“İstediğimiz gibi elimizde oyuncu olmadığı için bu sıkıntıları yaşıyoruz. Bana göre Türkiye’nin en iyi sağ beklerinden biri Rosier, o yok. Sol bek Masuaku yok. Maçtan 1 gün önce Omar Collley sakatlandı. Kadro dışı düşünmüyoruz. Bizim bu oyuncuları kazanmamız gerekiyor. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

Çalımbay’ın bu açıklaması sonrası Beşiktaş’ta forma giyen Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ve Jean Onana kadro dışı bırakıldı.

Beşiktaş’ta Rıza Çalımbay kararı!

Kaynak: TELE1