91. saatte Mucize! Minik Ayda enkazdan sağ çıkarıldı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2020 Salı 9:51 am - Güncelleme: 3 Kasım 2020 Salı 4:02 pm

İzmir’de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nda 91. saatin ardından Ayda Gezgin isimli 3 yaşındaki çocuğa canlı ulaşıldı.

İzmir’de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nda 91. saatin ardından Ayda Gezgin’e canlı ulaşıldı. Öte yandan Ayda”nın annesinden ise kötü haber geldi. Kurtarma ekipleri Fidan Gezgin’in cansız bedenine ulaştı.

İşte mutluluğun ve umudun fotoğrafı. Kurtarma ekibinin elini sımsıkı tutan Elif’in minicik eli

Çamaşır makinesinin yanındaki yaşam üçgeni sayesinde hayatta kalan Ayda’ya ulaşılması üzerine enkaz altına serum, termal battaniye ve sedye ulaştırıldı. Sedyeye alınan Ayla, enkazdan kurtarılarak ambulansa taşındı. Ayda’nın kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi.

AYDA:BEN İYİYİM

Arama kurtarma ekibinden Nusret Aksoy, “İlk çığlığını duydum. Daha sonra arkadaşlarıma söyledim. İsmini sordum, ‘iyiysen elini sallayabilir misin?’ dedim, elini kaldırdı salladı.” diyerek çocuğun bulunma anını anlattı.

Mucize çocuk Ayda’nın babaannesi gözyaşlarına hakim olamadı: Hiç uyumadım Allah bağışladı

91 saat sonra enkazdan çıkarılan Ayda bebeğin ağzından tek kelime döküldü:Anne

Bir başka görevli ise, Ayda ile enkaz altındaki görüşmeleri sırasında Ayda’nın birkaç kez su ve ayran istediğini söyledi. Enkaz altında 90 saat kalmamış gibi iyi gözüktüğünü anlatan sağlık görevlisi, bu durumdaki bir kazazedeye şoka girmemesi için sıvı veremediklerini anlattı.

AFAD görevlisi Cem Erdoğan, “Gerçekten bir mucize, duygularımın tarifinin imkanı yok. Depremin ilk anından itibaren çalışan bütün ekiplerimize buradan teşekkür etmek istiyorum. Bir insan çocuğunu kaybeder, ronra Rabbi karşısında çıkarır ya, duyguları ancak böyle ifade edebiliriz. Bunun başka bir tarifi yok. Daha önceki tecrübelerimizde 102., 135. saatlerde aldığımız canlarımız vardı. O an kendisini tutamıyorsun, evladını öpüyorsun. İnsan evladını öperken nasıl öptüyse öyle öptüm ben de. İçinden geldi kendimi tutamadım” diye konuştu.

Ayda Gezgin enkaz altından kurtarılan 107. kişi oldu.

Ayda’nın enkazdan çıktıktan sonra ilk babasını sorduğu öğrenildi

SAĞLIK DURUMU İYİ

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, 91 saat sonra depremde yıkılan apartmanın enkazından çıkarılan Ayda Güven’in (3) sağlık durumunun iyi olduğunu, tedbir amaçlı yoğun bakımda tutulduğunu söyledi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, 91 saat sonra enkazdan çıkarılan Ayda Güven, dün enkazdan çıkarılan Elif Perinçek (3) ve İdil Şirin’in (14) sağlık durumları hakkında açıklamada bulundu.

Bakan Yardımcısı Güven, “Geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Biz, dün ve bugün kurtarılan 3 çocuğumuzun durumunu öğrenmek için hastaneye geldik. İdil kızımızın durumu iyi. Kendisi Covid pozitif. Bunun tedavisini görüyor. İdil’in annesi de Covid pozitif. Onun dışında bir sıkıntısı yok görünüyor. Elif kızımızı da ziyaret ettik. Annesi ve kardeşleriyle beraberdi. Onun da durumu iyi. Onun da bir sıkıntısı yok. Durumları yakından takip ediliyor. En son biraz önce kurtarılan Ayda bebeğimiz biraz önce hastaneye girişi yapıldı. Genel sağlık durumu iyi görünüyor. Şuuru açık ve konuşabiliyor. Hayati fonksiyonlarında da bir problem yok. Doktorlarımız gerekli işlemleri yapıyorlar. Ayda’nın tetkiklerini aldılar. Tetkiklerden sonra biz tekrar doktorlarımızla görüşeceğiz. Takipleri devam ediyor” dedi.

SağlıkBakanı Fahrettin Koca ise Ayda’nın ambulans içerisindeki görüntülerini paylaşarak, “Ayda Gezgin. 3 yaşında. Ve 91 saat sonra tekrar aramızda!” dedi

İLK KÖFTE VE AYRAN İSTEDİ

Minik Ayda ambulanstayken görevlilerin ‘istediğin bir yemek var mı sorusuna ‘köfte ve ayran’ cevabını verdi.

Gece acı haberler peş peşe geldi! İkizlerden geriye bu fotoğraf kaldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Rıza Bey Apartmanı enkazından hepimizi heyecanlandıran haber var. Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı. İnşallah sağ salim çıkarılacak. Umutla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

.