TFF kafaları karıştırdı! Riyad’da ‘Atatürk’ krizi çözüldü mü?

Yayın tarihi: 29 Aralık 2023 Cuma 3:20 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2023 Cuma 8:21 pm

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa maçında ‘Atatürk ve İstiklal Marşı’ krizi yaşandı. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan maçta İstiklal Marşı okunmasına ve Atatürk pankartına izin verilmezken, iki takım da maça çıkmama kararı aldı. TFF, tepkiler üzerine maçtan önce İstiklal Marşı okunacağını duyururken, Atatürk’le ilgili krizin aşılıp aşılmadığıyla ilgili ise bilgi verilmedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan Süper Kupa finali öncesinde yaptığı açıklamada, Suudi yetkilileri işaret ederek futbolcuların sahaya Atatürk pankartı ve tişörtleriyle çıkmalarına izin çıkmadığını açıkladı.

Koç, “Sanıyorum otoriteler tarafından henüz kabul edilmedi. Tam belli değil, duruma göre bakacağız” dedi.

Açıklamanın ardından, Suudi yetkililerin maç öncesinde İstiklal Marşı’nın okunmasını da istemedikleri ortaya çıktı.

TAKIMLARDAN TARİHİ REST

Söz konusu krizin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe ortak karar aldı. İstiklal Marşı okunmaması durumunda iki takım da sahaya çıkmayacaklarını TFF’ye iletti.

UĞUR DÜNDAR: GEREKİRSE KENDİ TOPRAKLARIMIZDA OYNARIZ

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu (YDK) Üyesi Uğur Dündar, TELE1’e yaptığı açıklamada krizle ilgili şunları kaydetti:

-Fenerbahçe bugünkü karşılaşmanın ısınması için futbolcularımız göğüslerinde Atatürk portresi olduğu 100. yıl için üretilmiş tişörtlerle çıkacaktı ve maç öncesinde de bir yanında büyük önderimiz Atatürk’ün portresinin olduğu diğer yanda da şanlı bayrağımızın bulunduğu ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ pankartıyla sahada yer alacaklardı.

-Bizim şu ana kadar edindiğimiz bilgiye göre, Suudi Arabistan tarafı hem bu tişörtlerle maç öncesi ısınmaya çıkmaya hem de bu pankartı taşımalarına izin vermemiş. Ali Koç ve yönetici arkadaşlarımız da o halde biz de sahaya çıkmayız demişler. Durum bu.

-TFF Suudi Arabistan yetkilileriyle temas halindeler. Ama biz buna izin veremeyiz. Gerekirse takım sahadan çekilir. Kendi topraklarımızda Atatürk portresi ve pankartımızla maça çıkarız”

DURSUN ÖZBEK BÜYÜKEŞİ’NİN BULUNDUĞU OTELE GİTTİ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Süper Kupa finali öncesi durum değerlendirmesi için TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin bulunduğu otele gitti.

TFF: İSTİKLAL MARŞI OKUNACAK

Suudilerin tepki yağan tutumuna tepki yağdı. TFF, tepkilerin ardından yaptığı açıklamada İstiklal Marşı’nın okunacağını duyurdu. Ancak Atatürk pankartı ve tişörtleriyle ilgili bir bilgilendirme yapılmadı.

TFF’den yapılan açıklamada, “Süper Kupa maçı Türk bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama etkinlikleri, şehitlerimiz için saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz.” denildi.

GALATASARAY DA REST ÇEKTİ

Galatasaray kulübü de maç için yapacakları ısınma hareketlerini sahada Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı tişörtle yapmak istediklerini, buna izin verilmezse maça çıkmama kararı aldığını belirtti.

BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR’DAN ATATÜRK PAYLAŞIMI

Riyad’daki TFF Süper Kupa Finali öncesi Suudi yönetiminin tavrı nedeniyle “Atatürk” krizi yaşanırken Beşiktaş da Atatürk paylaşımı yaptı.

Siyah beyazlı kulübün sosyal medya paylaşımında Atatürk’ün fotoğrafı yer alırken “Atam izindeyiz” ifadeleri kullanıldı.

Trabzonspor ise sosyal medya hesabından, Ali Koç’un sahaya çıkmalarına izin verilmediğini belirttiği Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünün ve Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı bir paylaşım yaptı.

 

 

Süper Kupa’daki krizle ilgili TFF’den ilk açıklama

 

Süper Kupa finali öncesi Riyad’da Atatürk pankartı krizi

Kaynak: TELE1