Rıdvan Dilmen’in TRT maaşı yargıya taşındı

Yayın tarihi: 17 Eylül 2021 Cuma 2:33 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2021 Cuma 2:36 pm

Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP), spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’e ödenen maaşla ilgili TRT yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fanatik Gazetesi yazarı Orhan Yıldırım, uzun yıllar NTV’de yorumculuk yapan ve yeni sezon için TRT ile el sıkışan Rıdvan Dilmen’in kurumdan yıllık 8.5 milyon TL kazandığını, Dilmen’in kurumdan aylık 710 bin lira aldığını yazdı.

Yıldırım daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda ise, “AB’nin dev ekonomilerine sahip ülkeleri; Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ile İngiltere’de devlet TV’leri, bir yorumcuya yıllık 8.5 milyon TL verir mi? Şu cevabı aldık; 850 bin euro verseler hükümet düşer! Halkın sırtından geçinen @trt Rıdvan Dilmen’e 8.5 trilyon nasıl öder” dedi.

Bu paylaşımdan sonra sosyal medyada tepki mesajları yayınlanmaya başladı. CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Bu rakam doğru ise bizimle dalga geçiyorlar” diye yazdı. Gazeteci Kadir Çetinçalı tepkisini “TRT’den 8,5 Milyon TL kazanacakmış. Yani 1 milyon dolardan fazla. Yani ayda 80 bin dolardan fazla. Yani ayda 830 bin TL’den fazla. Yiyin ağalar yiyin beyler aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin” diyerek gösterdi.

HKP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) de bir kamu kurumu olan, yayın hayatını kamu kaynaklarıyla sürdüren TRT’de spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’e ödendiği iddia edilen miktar için TRT Genel Müdürü, TRT Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Rıdvan Dilmen ekranlara dönüyor, işte yeni adresi

ASGARİ ÜCRET SÖZLERİ GÜNDEM OLMUŞTU

Öte yandan Dilmen’in, Hollanda-Türkiye maçının ardından ‘asgari ücret’ ile ilgili sözleri, sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu. Dilmen, “Ben hiçbir parayı küçümsemem. Bugün asgari ücretli çalışan milyonlarca insan var. 8 bin liraya çalışan insanlar var” ifadelerini kullanmış, gelen tepkiler üzerine yanlış anlaşıldığını açıklamıştı.

Rıdvan Dilmen’in asgari ücreti 8 bin lira!