Rıdvan Dilmen’in asgari ücreti 8 bin lira!

Yayın tarihi: 8 Eylül 2021 Çarşamba 8:45 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 9:42 am

TRT’de spor yorumculuğuna başlayan Rıdvan Dilmen’in dün Türkiye’nin 6-1 kaybettiği Hollanda maçı sonrası yaptığı “maaş” açıklaması sosyal medyada gündem oldu.

TRT’de yorumculuk yapan Rıdvan Dilmen “Ben hiçbir parayı küçümsemem. Bugün asgari ücretli çalışan milyonlarca insan var. 8 bin liraya çalışan insanlar var” derken, “asgari ücreti 8 bin lira mı sanıyor?” sorusu gündeme geldi. Dilmen’in TRT’den yıllık 1 milyon dolar alacağı öne sürülmüş, Dilmen bu iddiayı yalanlamış ancak ne kadar maaş alacağını açıklamamıştı.

A Milli Futbol Takımı Hollanda’ya 6-1 mağlup oldu

DİLMEN’DEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Rıdvan Dilmen ” 8 bin lira konusu alt yapılarda çalışan teknik adamlar için kullandığım cümleydi” açıklamasını yaptı.

Dilmen’in açıklamaları şöyle:

Benim dün akşam milli maç sonunda yaptığım yorumun saçma sapan yere çekildiğini şaşkınla okudum! Ülkemizde milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız var (tabii ki bekar, evli, çocuklu farklı olmak üzere).

Ne kadar aldıklarını bilecek kadar insanımıza saygı gösterebilecek kadar milli bir kişiyim! 8 bin lira konusu alt yapılarda çalışan teknik adamlar için kullandığım cümleydi!! Ne dediğimi gayet iyi bildikleri halde manipüle edildiği için açıklama yapma gereksinimi duydum!!

Şenol Güneş dahil hayatımda kimsenin kazandığı para benim gündemimde olmadı! Olmaz da! Allah herkese önce sağlık, sonra istediği kadar para versin, helalse! ki ! Şenol hocanın kazandığı anasının ak sütü gibi helal olsun.

Rabbim de inşallah  asgari ücretin 8 bin lira olduğu günleri görmek nasip etsin. Herkese sevgi, saygılarımla…