Rezidansta işkenceye maruz kalmıştı! Adını değiştirdiği ortaya çıktı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2022 Perşembe 4:43 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2022 Perşembe 4:43 pm

Konya’da Merve K.’yı rezidansta darbettikleri iddiasıyla Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ve Tuğba Demirci’nin yargılandıkları davada Merve K.’nın adnı ‘Eda’ olarak değiştirdiği ortaya çıktı.

Merve K. eski sevgilisi Murat Demirci’nin davetiyle Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan bir rezidansa gitmiş, iddiaya göre dairede, Demirci’nin nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuğba Demirci tarafından darp edilmişti. Merve K., saçlarının ve kıyafetlerinin kesildiğini, yüzünde sigara söndürüldüğünü öne sürerek şikayetçi olmuştu.

Şikayetin ardından gözaltına alınan Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuğba Demirci, ifadeleri sonrası sevk edildikleri mahkemece tutuklanmış, şüpheliler hakkında ‘birden fazla kişi tarafından silahlı tehdit’, ‘yağma’, ‘hakaret’, ‘cebir’, ‘mala zarar verme’ ve hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 37’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Yargılama sürecinde Merve K., eski sevgilisi Murat Demirci hakkındaki şikayetinden vazgeçerken, 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. Ancak sanıklar, Murat Demirci’nin başka bir eski sevgilisi Demet Aydın’a işkence iddiasıyla ilgili açılan dava nedeniyle cezaevinden salıverilmedi.

İSMİNİ ‘EDA’ OLARAK DEĞİŞTİRMİŞ

Davanın bugün görülen 3’üncü duruşmasına 3 sanık SEGBİS ile katılırken, duruşma salonunda taraf avukatları hazır bulundu. Merve K.’nin avukatı Buğrahan Yıldırım, müvekkilinin adını ‘Eda’ olarak değiştirdiğini ve kayıtlara Eda K. olarak geçilmesini talep etti. Avukat Yıldırım, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme heyeti, ismini Eda olarak değiştiren Merve K. için yeniden sağlık raporu istedi ve dinlenilmeyen tanıkların dinlenilmesi için davayı erteledi.

Rezidanstaki işkence mağduru canına kıymaya çalıştı