Rezalet! AKP’li Şanlıurfa Belediyesi’ne ait mezbahanede içler acısı görüntüler

Yayın tarihi: 27 Nisan 2023 Perşembe 7:28 am - Güncelleme: 27 Nisan 2023 Perşembe 7:37 am

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, inceleme yaptığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait mezbahanede skandal niteliğinde denetimin olmadığı, hijyensiz bir ortamla karşılaştı.

CHP’li Mahmut Tanal, seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait Viranşehir ilçesindeki mezbahanede incelemelerde bulundu.

Mezbahanede incelemelerde bulunan Tanal, hijyen kurallarının hiç olmadığı, hayvanların neredeyse ulu orta kesildiği, etlerin ve sakatatların ulu ortada bekletildiği, bir tek memurun dahi olmadığı bir yerle karşılaştı. Tanal, mezbahanenin pislik içerisindeki içler acısı halini sosyal medya hesabından paylaştı.

AKP’li Şanlıurfa Belediyesi, dere ıslahı yapmak yerine Japonya’dan borç alıp Taliban’a göndermiş

Mezbahanede dün inceleme yaptığını belirten Tanal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa’daki bu rezalet, tüm Türkiye’yi ayağa kaldırmalıdır! Dün incelemelerde bulunduğumuz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Viranşehir ilçesindeki mezbahanesinde insan sağlığıyla oynanıyor! Sözde mezbahanede temizlik ve hijyen, kontrol ve denetim sıfır. Sağlıksız etler Şanlıurfalı hemşerilerime yediriliyor. Kendiliğinden ölen hayvanların etleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin mezbahanesinde aklanıp piyasaya sürülüyor. Sağlık Bakanlığı’nı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı göreve davet ediyorum. CHP iktidarında Şanlıurfa’yı bu durumdan kurtaracağız”

AKP’li Şanlıurfa Belediye Başkanı’ndan sel felaketi savunması: Hiçbir sorumluluğumuz yok

SOSYAL MEDYA’DAN DA PAYLAŞTI

Mahmut Tanal kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, uyuyor musunuz? Şanlıurfa Viranşehir’de Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahanede insan sağlığıyla oynanıyor. Dinden imandan bahsedenler, kendiliğinden ölmüş hayvanların etlerinin ‘aklanma’ merkezine dönüşmüş durumda. Şanlıurfa’daki tüm kurumları, milleti mağdur etmemeleri, yasa ve hukuk kuralları içerisinde hareket etmeleri için dize getireceğiz!” dedi.