Reyap Hastanesi avukatı ‘kumpas’ dedi Başhekim: Böyle bir düşüncemiz yok

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2024 Cumartesi 12:39 am - Güncelleme: 24 Haziran 2024 Pazartesi 5:14 pm

Barış Önal

Özel Haber: Barış Önal

İstanbul ve Tekirdağ’da yeni doğmuş bebekler üzerinden kamuyu zarara uğratarak vurgun yapan ve devlet hastanesine gönderilmesi gereken bebekleri kendi hastanelerine getirterek ölüme terk ettiği belirtilen sağlıkçılarla ilgili soruşturmanın ayrıntılarına TELE1 ulaştı. Özel Reyap Hastanesi’nde çalışan Doktor Fırat Sarı’nın başını çektiği 300 kişilik gruptan 38 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan sağlıkçılardan 12’si tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Reyap Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cahit Yüksel’in avukatı Ramazan Zeybek TELE1’e yaptığı açıklamada “Kumpas olabilme ihtimali yüksek” dedi. Hastanenin Başhekimi Mustafa Kemal Yenmez, “Kumpas diye bir düşüncemiz yok” diye konuştu.

Tekirdağ ve İstanbul’da aralarında doktor ve hemşirelerin yer aldığı şebeke tarafından yenidoğan bebekler üzerinden yapılan vurgunun altından korkunç ayrıntılar çıktı. Polisin tape kayıtlarını incelemesi sonucunda, başında Özel Reyap Hastanesi’nde görev yapan doktor Fırat Sarı’nın bulunduğu 300 kişilik grubun, devlet hastanelerine gitmesi gereken bebeklerin kendi hastanelerine getirildiğini ve bu sayede kamuyu zarara uğrattığı belirlendi. Konuyla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Şebeke çökertildi, bebekler öldü! Hastane hala faaliyette

EKİPLER İNCELEME YAPIP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Skandalın gün yüzüne çıkmasının ardından tele1.com.tr’nin ulaştığı Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri hastane hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Bebek ölümü iddialarıyla ilgili Reyap Hastanesi’nde inceleme yapan ekipler delil toplayıp savcılığa suç duyurusunda bulundu. Söz konusu incelemelerin ardından savcılık tarafından geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Polis ekiplerinin 6 aylık incelemesi sonucunda aralarında doktor ve hemşirelerin de yer aldığı grubun yenidoğan bebeklerin hastaneye sevkini sağlayıp, kamuyu zarara uğrattığı belirlendi.

“ÖLÜMÜ ENTÜBE OLARAK GEÇ”

Gruba yönelik soruşturmada doktor ve hemşirelerin aralarında geçen telefon konuşmalarında, “Çocuğu öldür”, “Ölümü entübe olarak kayda geç” gibi ifadeler kullanıldığı öğrenildi.

“KUMPAS OLABİLİR”

TELE1’in Özel Reyap Hastanesi’yle yaptığı görüşmede, grubun başında olduğu belirtilen doktor Fırat Sarı’nın işlediği suç nedeniyle görevden alındığı belirtildi.

Söz konusu skandalla ilgili TELE1’den Barış Önal’a konuşan, Özel Reyap Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cahit Yüksel’in avukatı Ramazan Zeybek yaşananların bir kumpas olabileceğini ileri sürdü. “Ortada bir suç yok” diyen Zeybek “Fırat Sarı’nın beraat edeceğini düşünüyorum. Bu ülkede kumpas davaları yapıldı. Ergenekon, Balyoz kumpastı… Mehmet Müezzinoğlu’nun hastanesinin başhekimi de gözaltına alındı. Sonra serbest bırakıldı. Ortada bir suç yok. Hepsi bırakılacak. Büyükçekmece Belediyesi’ne de operasyon yapılmıştı seçim bitti hepsi serbest bırakıldı. Yargılamanın sonunda Fırat Bey’in beraat etme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Şundan dolayı tutuklu olduğunu biliyoruz. ‘İhmal suretiyle ölüme sebebiyet vermek.’ Bir de kamu kurumunu dolandırmak” ifadelerini kullandı.

Kumpas iddiası hakkında konuşan Zeybek soruşturma kapsamında 38 kişinin gözaltına alındığını belirterek “12 kişi tutuklandı. 1 kişi de yaş haddinden serbest bırakıldı. Tutuklananların tamamı Kürt. Tutuklananlardan biri Esenyurt Sağlık İşleri Müdürü. Oradan Esenyurt Belediyesi’ne kumpasa giden bir yol da olabilir. Göz ardı etmemek lazım. İlker diye bir doktor arkadaş daha var. Bu Fırat Bey’le birlikte çetenin başı gözüküyor. Ama o tutuklanmadı. Kumpas olabilme ihtimali yüksek” diye konuştu

Yenidoğan yoğun bakım şebekesini konuşmalar ele verdi! Doktor ve hemşireler bebekleri öldürmüş 

ESKİ SAĞLIK BAKANI’NIN HASTANESİ DE SORUŞTURMADA

Zeybek kamuyu zarara uğratma soruşturmasıyla başlayan soruşturma süreciyle ilgili eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun hastanesinin de soruşturma listesinde olduğunu belirterek, “Doktor Fırat Sarı, bizim de doktorumuz ama aynı zamanda Medilife Beylikdüzü, Medilife Bağcılar Hastanesi, Birinci Hastanesi, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Hastanesi Avcılar Hospital, Bağcılar Şafak Hastanesi, Esadaş Güney Hastanesi gibi en az 8-9 hastanenin adı var. Bize pas edilecek bir olay değil” ifadelerini kullandı.

TAPELERE YANIT

Telefon konuşmalarında geçen ‘Çocuğu öldür’, ‘Ölümü entübe olarak kayda geç’ ifadeleri hakkında da konuşan Zeybek, “Telefon tapeleri hukuka aykırı. Gerçekliği tartışılmaz. Bu konu orada konuşuldu mu bilmiyorum. Ama böyle bir tape varsa hukuka aykırı bir delildir. Bebek 24 haftalık doğan bir bebektir. Prematüre bir bebeğin yaşaması çok düşüktür. Bizim hastanede doğmuyor, bize sevk ediliyor” dedi.

“DOKTOR ARAYIŞINDAYIZ ONDAN KADRODAN ÇIKARTTIK”

Soruşturmada grubun başı olarak adlandırılan Doktor Fırat Sarı’nın başarılı bir hekim olduğunu ve beraat edeceğine inandığını söyleyen avukat Zeybek, Sarı’nın neden hastane kadrosundan çıkartıldığı yönündeki soruya ise “Şu an bir linç kampanyası var. Ne kadar tutuklu kalacağını öngöremiyoruz. Bizim şu an o kadroya bir çocuk doktoruna ihtiyacımız var. Fırat Bey’le doluyken yeni bir doktor bulma şansımız olmayacağımız için kadroyu boşaltıp yeni bir doktor bulma arayışına girdik” yanıtını verdi.

“HASTANEYE SORUŞTURMA YOK”

Avukat Zeybek’in açıklamalarının ardından TELE1 muhabiri Barış Önal’ın sorularını yanıtlayan Özel Reyap Hastanesi Başhekimi Mustafa Kemal Yenmez, hastanenin soruşturma geçirmediğini belirterek” Bu konuyla ilgili hastanemize özel bir soruşturma yok. Buradaki süreç tamamen doktorla ilgili bir süreç bizimle ilgili değil. Bizim süreçlerimiz de devam ediyor. Diğer hastanelerin adını iddianamede gördük. Adalet yerini bulacak” diye konuştu.

“DOKTOR NE YAPAR KENDİ BİLİR”

Doktor Fırat Sarı’nın üzerine atılı olan suçla ilgili konuşan Yenmez, “Biz hastaneyiz. Biz doktorların tıbbi ihtiyaçlarını gideriyoruz doktor ne yapar ne yapmaz onu kendi bilir” dedi.

“SUÇLU YA DA SUÇSUZ DİYEMEYİZ”

Avukat Zeybek’in ‘Fırat Sarı’nın beraat edeceğini düşünüyorum’ sözlerine yanıt veren Yenmez, “Fırat beyin masum olup olmadığına dair bir yargıya varamayız. Zaten soruşturma devam ediyor. O avukat beyin kendi görüşüdür. Adalete inanan insanlarız. Adalet yerini bulacak diyoruz. Suçlu ya da suçsuz kavramını söylemek bize düşmez” ifadelerini kullandı.

“AVUKATIN KENDİ GÖRÜŞÜ KADRO SIKINTIMIZ YOK”

Fırat Sarı’nın neden hastanenin doktor kadrosundan çıkartıldığına dair soruyu yanıtlayan Yener, “Soruşturma dahilinde görev yapmasına imkan yok. Doktorluk doğal olarak hastanın başında olması gereken bir şey. Soruşturma olduğu için zaten doktorluk yapamayacak durumda. İlerde beraat alır ya da ceza alır. Cezası doktorluk yapmasına engel değildir yapar. başka bir kurumda yapar ama biz şu an fiziki olarak her hangi bir doktor olmadığı için çıkartmak zorundayız. Kadromuzda 4 doktor var aktif bir şekilde devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Avukat Zeybek’in doktor Sarı’nın yerine yeni doktor almak için kadrodan çıkartıldığını söylemesi üzerine konuşan Yenmez, “Kadro ile ilgili sözler avukatın kendi görüşü. Tıbbi işleyişle ilgili herhangi bir sorun yok” diye konuştu.

“KUMPAS DİYE DÜŞÜNCEMİZ YOK”

Avukat Zeybek’in ‘kumpas’ açıklamalarına yanıt veren Yenmez, “Kumpas diye bir düşüncemiz yönetim kurulu olarak yok. Ben tıbbi olarak değerlendiriyorum. Yönetim kurulumuzun da böyle bir düşüncemiz yok. Yani birilerinin bir şeyle uğraştığı konusunda böyle bir düşüncesinin olmadığını ifade edebilirim. Ne siyasi ne sosyal olarak her hangi bir sorunumuz yoktur” dedi.

 

 

 

Kaynak: TELE1