Flaş… Yeni Zelanda’daki terörist geçmişte Türkiye’de bulunmuş

Yayın tarihi: 15 Mart 2019 Cuma 10:41 pm - Güncelleme: 15 Mart 2019 Cuma 11:31 pm

Reuters: Yeni Zelanda’daki teröristin geçmişte bir süre Türkiye’de olduğu belirlendi. Yeni Zelanda’daki terörist

Reuters Yeni Zelanda’daki teröristin geçmişte bir süre Türkiye’de olduğu açıkladı. Reuters’ın bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Yeni Zelanda‘daki saldırıyı düzenleyen Brenton Tarrant’ın geçmişte bir süre Türkiye’de bulunduğu belirlendi. Saldırganın bağlantılarının araştırıldığı ifade edildi. Öte yandan, Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı, Brenton Tarrant’ın geçen yıl 9-15 Kasım’da Bulgaristan’a giderek araç kiraladığını ve bazı tarihi yerleri gezdiğini açıkladı. Yeni Zelanda’daki terörist

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde bulunan iki camiye düzenlenen, 49 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının faili Brenton Tarrant’ın geçmişte bir süre Türkiye’de bulunduğu belirlendi. Yeni Zelanda’daki terörist

Yeni Zelanda’daki Terör saldırısında yaralanan Türk vatandaşı o anları anlattı

Reuters’ın bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, Brenton Tarrant’ın Türkiye’deki bağlantıları araştırılıyor.

BULGARİSTAN BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Sotir Tzatzarov, Tarrant’ın geçen yıl 9 Kasım’da Dubay’dan uçakla gelerek, araç kiralayıp ülkenin Dryanovo, Plevne, Veliko Tırnovo, Blagoevgrad, Kazanlık, Bansko, Pernik ve diğer bazı tarihi şehirlerini gezen Tarrant’ın, 15 Kasım’da Romanya’nın başkenti Bükreş’e geçtiğini, ardından da yine kiralık araçla Macaristan’a gittiğini aktardı.

Başsavcı Tzatzarov, saldırganın 2016 yılında da Balkanlar’ı gezdiğini, Sırbistan ve Karabağ’ı ziyaret ettiğini ifade etti.

Yeni Zelanda yorumu tepki çekmişti; Ekşi Sözlük’ten açıklama geldi

Toplantıya katılan İçişleri Bakanı Mladen Marinov da Brenton Tarrant’ın Bulgaristan’da bulunduğu tüm noktaların, ülkedeki temaslarının ve kullandığı sim kartların bilgilerinin araştırıldığını ifade etti.