Reuters: PKK saldırıyı üstlenmedi

Yayın tarihi: 14 Kasım 2022 Pazartesi 4:11 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2022 Pazartesi 4:27 pm

Taksim’de meydana gelen bombalı saldırının ardından yapılan baskında Suriye uyruklu Ahlam Albashir’in yakalanmasının ardından saldırıyı PKK’nın yaptığı açıklanmıştı. Sözcü Gazetesi’nin İngiliz haber ajansı Reuters’a dayandırdığı habere göre; PKK’nın saldırıyı üstlenmediği iddia edildi.

İstiklal Caddesi’ni kana bulayarak biri çocuk 6 kişinin ölümünden sorumlu olan Suriyeli terörist Ahlam Albashir gözaltına alındıktan sonra bütün gözler terör örgütü PKK/PYD/YPG’ye çevrildi. Terör saldırısını gerçekleştiren teröristle ilgili Reuters’ten dikkat çeken bir iddia geldi. Sözcü Gazetesi’nin Reuters’a dayandırdığı haberde; terör örgütü PKK’nın Taksim’deki terör saldırısını gerçekleştirmediği iddia edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü bugün yaptığı açıklamada, Beyoğlu’nda meydana gelen bombalı saldırıyı Suriye uyruklu bir kadının gerçekleştirdiğini belirterek, yakalanan kadının yapılan sorgulamada PKK/PYD/YPG tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden Türkiye’ye eylem yapmak için kaçak giriş yaptığını söylediğini duyurmuştu.

Taksim’deki saldırıda paketi bırakıp kaçan terörist böyle yakalandı