Erdem Gül’den Burgazada’da saldırıya uğradığını iddia eden ‘Vedat Milor’ hakkında açıklama

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2019 Salı 12:16 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2019 Salı 5:53 pm

Gastronomi yazarı Vedat Milor, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı’nın sahibi olduğu restoran çalışanı tarafından şiddete uğradığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Gastronomi yazarı Vedat Milor, Burgazada’da uğradığı şiddeti Twitter hesabından paylaştı. Sokağa fazla masa koyan bir restoranı uyardığını söyleyen Milor, restoranda çalışan kişinin “Sana ne lan, fazla konuşma” diyerek kendisini denize ittiğini iddia etti.

Olayın yaşandığı restoranın sahibinin Adalar Belediye Başkan Yardımcısı olduğunu iddia eden Milor, “Açık biçimde kanuna ve nizama aykırı olan bir uygulamayı ikaz ettiğim için uygulanan bu kaba kuvvet düşündürücü” ifadelerini kullandı.

Gittiği restoranla ilgili düşüncelerini kaydetmek için açık bıraktığı bir ses kaydı bulunduğunu söyleyen Milor, restoran çalışanlarına ‘hakaret ettiği’ iddialarını da yalanladı.

Milor’un Twitter paylaşımları şöyle:

“Bazı restoranlar fazladan bir masa daha koyup yürümeyi imkansız hale getiriyorlar. Ada Keyf Restoran’ın önünden geçerken benzer bir sorun vardı ve ben de ilgili bir çalışanı ikaz ettim. Ancak çalışan “sana ne lan, fazla konuşma” diyerek beni denize doğru itti. Düşmeme ramak kaldı. Burgazada’da başımdan çok tatsız bir olay geçti. Detaylı paylaşmak istiyorum çünkü bu sorun farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Ada’da rıhtıma yakın restoranlar Belediye’nin çizgidiği sınırları ihlal edip masalarıyla neredeyse geçecek yer bırakmıyor.
@adalarbld

Açık biçimde kanuna ve nizama aykırı olan bir uygulamayı ikaz ettiğim için uygulanan bu kaba kuvvet düşündürücü. Bu restoranın sahiplerinden birinin Belediye Başkan yardımcısı olması iki kere düşündürücü ve üzücü. Geriye doğru denize düşsem boynum kırılabilirdi. Çok üzücü bir olay daha var: Restoran sahipleri benim çalışana hakaret ettiğimi iddia etmiş. Öyle bir şey söz konusu değil tabii ki. Vapurda dönerken gittiğim restoranla ilgili düşüncelerimi ses kaydına aktarıyordum. Allahtan bu açık kalmış. Olan biten her şey orada.”

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’den açıklama: En kısa sürede de ziyaretine gideceğim

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Vedat Milor’un şiddete uğradığı haberleri sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaparak Milor’u en kısa sürede ziyaret edeceğini belirtti.

İBB yanıt verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Milor’un şikayetine yanıt verdi.