Remzi Özdemir’den ‘İstanbul’la uyarı: Acı reçete daha ağır olur

Yayın tarihi: 29 Mart 2024 Cuma 1:49 pm - Güncelleme: 29 Mart 2024 Cuma 9:18 pm

Haber: Özlem Aktürk

Ekonomi yazarı Remzi Özdemir, yerel seçimlerin ardından ekonominin nasıl bir sürece gireceğine yönelik değerlendirme yaptı. Özdemir, İmamoğlu’nun kazanması halinde AKP’nin rahat hareket edemeyeceğini belirtti.

Ekonomi yazarı Remzi Özdemir TELE1’de Bilge Yurtdagülen’in ‘Gerçek Haber Gerçek Ekonomi’ programına konuk oldu. Özdemir, iki gün sonra gerçekleşecek yerel seçimlerin ardından oluşacak ekonomik süreci değerlendirdi.

1 Nisan’ın sembolik olduğunu belirten Özdemir, “1 Nisan sabaha kalkar kalkmaz art arda zamlar art arda şunlar bunlar tedbirler alınacak değil ama 1 Nisan’da sandıktan çıkacak oy iktidarın Belki de bu acı reçetede daha hoyratça davranmasına neden olacak.” dedi.

‘DAHA DAYANILMAZ FATURAYI VATANDAŞIN ÖNÜNE KOYABİLİRLER’

Özdemir, İstanbul’un güven oyu niteliğinde bakımından AKP için önemli olduğunu söyleyerek bütün bakanlarla birlikte özellikle İstanbul’a bastırıldığına dikkat çekti. Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çünkü İstanbul’un yeniden alınması tıpkı 2 yıl önceki 3 yıl önceki o Nas politikalarına destek gibi bir destek çıkartılacak. Yani iktidar diyecek ki bizim ekonomi politikalarımıza bu halk destek verdi. İşte örnek İstanbul seçimi burada reçete daha ağır olabilir yani daha dayanılmaz bir faturayı vatandaşın önüne koyabilirler. Çünkü 4 yıl seçim olmayacak, kimse geri adım atamayacak kimse şey yapamayacak”

Bankaların TL mevduat faizi yükselecek mi? Remzi Özdemir yanıtladı

İMAMOĞLU’NA DİKKAT ÇEKTİ

İmamoğlu’nun kazanması ve Meclis’te üye çoğunluğunun sağlanması halinde AKP o kadar da rahat hareket edemeyeceğine dikkat çeken Özdemir, “Bu nedenle bu seçimler çok önemli çıkacak. Eğer böyle bir çıkmazsa bu sonuç vergilerin özellikle akaryakıtta artık üç haneli rakamlardan bahsediliyor. Bakın petrol istasyonlarında benzinliklerde tabelalar yeniden değiştiriliyor. Bu da şunu gösteriyor ki özellikle ÖTVye yönelik 1 Nisan’dan itibaren yeni düzenlemeler geliyor Yani biz benzini bugün 45-50 lira aralığında pahalı diye isyan ediyoruz. Belki de bunun daha çok ucuz olduğunu düşüneceğiz. Çünkü önümüzdeki dönemde güçlü bir AKP’nin sandıktan halkın desteğini almış bir AKP’nin yeniden yeni bir ağır reçeteyle bu insanlara enjekte edeceğini görebiliriz”

Kaynak: HABER MERKEZİ