Remzi Özdemir, Mehmet Şimşek’in açıklamasına tepki

Yayın tarihi: 19 Nisan 2024 Cuma 12:10 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2024 Cuma 12:29 pm

Haber: Ceren Ural

Ekonomi Yazarı Remzi Özdemir Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek‘in “halkı ikna etmemiz gerekiyor” açıklamasına tepki gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen “Türkiye: Değişken Küresel Ekonomide İleriye Doğru Gitmek” başlıklı etkinlikte konuştu. Maliye tarafında, geçen yıl düzenlemelerin çoğunun vergi artışlarıyla, yani gelir yönüyle ilgili olduğunu anımsatan Şimşek, “Bu yıl harcamaları incelemeye başladık. Harcama kontrolüne ve olası harcama kesintilerinin ne olabileceğine, aynı zamanda harcamalarda verimli alanların önceliklendirilmesine bakıyoruz” diye konuştu..

Mehmet Şimşek seçim sonrası IMF’ye gidiyor

Şimşek enflasyonun nasıl düşürüleceği konusunda yaptığı açıklamada “Türk varlıklarına çok güçlü bir ilgi var. Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor” dedi.

Ekonomi Yazarı Remzi Özdemir, Mehmet Şimşek’in konuşması hakkında TELE1’e açıklamalarda bulundu. Mehmet Şimşek’in “halkı ikna etmemiz gerekiyor” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Özdemir ” Talihsiz bir açıklama” dedi

Remzi Özdemir açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

Mehmet Şimşek hangi ülkede yaşıyor. Ya da Türkiye’yi ne kadar tanıyor tartışmalı. Kendisi uzun yıllar yurt dışında yaşadığı için herhalde Türkiye ile ilgili yeterince bilgiye sahip değil. Yerel halk ne demek. Başka bir halk mı var mı ikna olmuş. Talihsiz bir açıklama. Mehmet Şimşek göreve geldiğinden beri, Türkiye’ye bir uyum sağlayamadı. Şimşek’in ortaya koyduğu halen somut bir ekonomik bir program ortaya koymadı. ”

Vatandaşı nasıl ikna edeceksiniz? Ne diyeceksiniz? Zaten vatandaş et alamıyor. Zaten vatandaşlın hayat standartları yerlerde. Asgari ücretin bir daha yükseltilmeyeceğini açıkladı. Emekli maaşları ortada nasıl ikna edeceksiniz insanları. Bir şey daha dikkatinizi çekmek istiyorum. İki gündür kafelerde bir protesto söylentisi çıktı. Ben bunu kabul etmiyorum. Kafelerde fiyat yüksek olabilir fakat, kahvaltıya 500 lira verebilir, ama buranın hedef kitlesi kim? DİSK verilere ve çalışma bakanlığının verilerine göre, bu ülkede çalışanların yüzde 52’si asgari ücretli. Protesto etmesi istenilen asgari ücretli bir kahveye 200 lira verebilir mi? veremez. Veremeyeceği için o hedef kitlesi çok da umurunda değil.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ