Redmi’nin yeni bütçe dostu modeli A2 küresel pazar için yolda

Yayın tarihi: 7 Mart 2023 Salı 8:30 am - Güncelleme: 6 Mart 2023 Pazartesi 4:35 pm

Ucuz fiyatıyla ve kabul edilebilir özellikleriyle kullanıcıların dikkatini çeken Redmi A1‘in halefi, küresel pazar için yolda. Cihazın adı Redmi A2 olacak. Geçtiğimiz günlerde, bu giriş seviyesi akıllı telefonun tasarımı, özellikleri ve Avrupa fiyatı açığa çıkarıldı.

Cihaz şimdi de NBTC veritabanında da göründü. NBTC sertifikasına göre, cihazın model numarası 23028RN4DG ve adı Redmi A2 olarak biliniyor. Ancak, cihaz hakkında başka ayrıntılar henüz açıklanmadı. Daha önceki sızıntılar ise, Redmi A2 akıllı telefonunun, HD+ 1600 x 720 piksel çözünürlüğe sahip 6.52 inç IPS LCD ekranla geleceğini gösteriyor. Cihazın ön tarafında yer alan bir çentik, ön kamera için bir ev görevi görecek.

Redmi A2’nin içinde, MediaTek Helio G36 yonga seti bulunacak. Bu yonga seti, 12nm işlemde çalışan sekiz çekirdekli bir CPU’ya sahip. Bu yonga seti, maksimum saat hızı 2.2GHz olan bir performans sunuyor ve 2GB RAM ve 32GB dahili depolama ile birlikte geliyor. Ancak, kullanıcılar mikroSD kart kullanarak depolamayı 512GB’a kadar genişletebilirler.

 

Redmi A2

Redmi A2, 6.52 inç IPS LCD ekranı ile yüksek çözünürlüklü bir görüntü deneyimi sunacak. Önemli bir not ise arka tarafta parmak izi tarayıcısı olmaması. Bazı kaynaklar söz konusu özelliğin, A2+ modeline özgü olabileceğini düşündürüyor. Bunun yerine, telefonun arka tarafında 8MP bir ana kamera ve 2MP bir derinlik sensörü bulunurken, ön tarafta 5MP bir kamera yer alacak.

Binance’tan para çekme işlemi nasıl yapılır?

 

Ayrıca, Redmi A2, Avrupa’da 10W şarjı destekleyen güçlü 5000mAh bir batarya içerecek. Telefon tek bir hoparlöre ve 3.5mm kulaklık jakına sahip olacak ve en son Android 13 (Go Edition) güncellemesi önceden yüklü olarak gönderilecek. Diğer bağlantı seçenekleri arasında çift SIM yuvası, Bluetooth 5.0 ve 2.4GHz WiFi bulunur. Redmi A2 özellikleri sızdırıldı: İşte Çinli şirketin yeni akıllı telefonu!