Razer Wolverine V2 Chroma inceleme altında

Yayın tarihi: 18 Eylül 2021 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 17 Eylül 2021 Cuma 4:51 pm

Razer Wolverine V2 Chroma, en başta söylemekte yarar var ki son yıllardaki RGB aydınlatma çılgınlığını gamepad’lere taşıyan bir ürün. Tabii bunu yaparken teknik özellikler tarafında da cimri davranmıyor. Hem görsellik hem de yüksek performans isteyenler için oldukça iddialı bir ürün. Eğer Xbox ya da PC platformunda oyun oynuyor ve özel bir gamepad arıyorsanız, belki de bakmanız gereken ürün budur.

Razer Wolverine V2 Chroma, güzel bir tasarıma sahip. Kullanılan plastik malzemenin kaliteli his uyandırdığını söyleyebiliriz.

270 gram ağırlıktaki ürün, avuçlarınızla rahatlıkla kavranabiliyor ve uzun süreli deneyimlerde de hem avuç hem de parmaklarda bir rahatsızlık hissi uyandırmıyor.

Ayrıca, tuş dizilimi ve basış hisleri de başarılı. Hem çubuk (Thumbstick) başlığını da 2 farklı başlıkla değiştirebiliyorsunuz. Örneğin, oval başlığı takarak yakın mesafe mücadelelerde daha iyi hareket edebilirsiniz. Otomatik tüfek ya da pompalı tüfek gibi silahlarda iyi sonuçlar verebiliyor. Daha düz tasarımlı başlığı taktığınızda ise, gizlilik temalı oyunlarda, uzak mesafeli mücadelelerde daha iyi sonuçlar alabiliyorsunuz. Bir keskin nişancı tüfeğinin hassasiyeti için iyi bir tercih olacaktır. Zaten resmi Xbox gamepad’ine benzer bir tasarım çizgisi söz konusu, ama tabii hem tuşlar hem de aydınlatma sistemi tarafında daha gelişmiş çözümler mevcut.

Razer Wolverine V2 Chroma

 

Ürün, 3 metrelik bir USB Type-C kabloyla geliyor, ki bu sayede uzak mesafelerden dahi rahatlıkla kullanım gerçekleştirebiliyorsunuz. Örgü kablo kullanıldığı için uzun ömürlü kullanım sunabileceğini düşünüyoruz.

Ayrıca, 3.5mm kulaklık ve mikrofon girişi de mevcut. Bu da hem PC hem de Xbox platformu tarafında desteklenen bir özellik.

Ürünün tuşlarını ihtiyaçlarımız doğrultusunda özelleştirebiliyoruz. Tetik tuşları da gayet kullanışlı ve özellikle heyecanlı FPS oyunlarında işe yarayacağını söyleyebiliriz. Örneğin, Xbox’un özel serisi Halo’nun multiplayer tarafında bu gamepad ile hızlıca yol alabilirsiniz. Buna yol açan detaylar ise, üründe Razer’ın Mecha-Tactile Action tuşlar ve Mecha-Tactile D-Pad’ine yer veriliyor olması. Bu sayede hamleleriniz olabildiğince hızlı algılanıyor ve bu da rakiplerinize karşı sizi bir adım öne alıyor diyebiliriz.

RGB aydınlatma sistemine sahip gamepad isteyen var mı?

Razer Wolverine V2 Chroma, isim takısından da anlaşılacağı üzere RGB aydınlatma sistemine sahip bir gamepad. Yani yüksek performans sunarken görsel sunumu da önemseyen oyuncular için tasarlandı. Tabii ki bu sistemi kapatabileceğiniz gibi istekleriniz doğrultusunda özelleştirebiliyor, oyunların temalarına göre daha etkili sunumlar da hazırlayabiliyorsunuz. Muhtemelen önümüzdeki günlerde bu RGB’li ürünlerde artış da yaşanacaktır.

Tabii hem tuşlarda düzenlemeler yapmak hem de görsel tarafta özelleştirmeler yapmak için Razer’ın hazırladığı resmi bir program da var. Razer Controller Setup For Xbox isimli programı, Microsoft’un mağazasına giderek ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz.

Program, hem PC hem de Xbox platformu tarafında destek sunuyor. Arayüzü gayet basit ve kullanımı da kolay.

Razer Wolverine V2 Chroma

 

Peki Razer Wolverine V2 Chroma ile Razer Wolverine V2 arasında ne gibi farklar var?

İki ürün arasında, gözle görülür en belirgin fark RGB desteği. Razer Wolverine V2 Chroma, RGB desteği sunarken Razer Wolverine V2’de bu özellik bulunmuyor.

Ayrıca Razer Wolverine V2 Chroma, toplamda daha fazla tuşa ve değiştirilebilir çubuk başlıklarına sahip. Tüm bu detaylar, en ufak özelliği dahi önemseyen oyuncuların dikkatini çekecektir.

Ve tabii ki fiyatlar…

Razer Wolverine V2 Chroma, 149.99 dolarlık fiyat etiketine sahip.

Eğer RGB ile ilgilenmiyor ve daha basic bir model istiyorsanız, Razer Wolverine V2’nin de 99.99 dolara satıldığını belirtelim. Yani 50 dolar daha uygun.

Asus VivoBook S14 inceleme: Hem iş hem de okul süreçleriniz için