“Ravza-i mutahhara nedir?” sorusunu bilemeyen elendi! TCDD çalışanlarına Ankara’da polis engeli

Yayın tarihi: 21 Şubat 2024 Çarşamba 7:36 am - Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 1:26 pm

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) görevde yükselme sınavında yüksek puan alan sendika üyelerine mülakatlarda meslek dışı sorularla birlikte “Ravza-i mutahhara nedir?” sorusu da sorulduğu iddia edilirken sendika üyeleri İstanbul ve Diyarbakır’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı. Ankara’daki yürüyüşe polis engel olmaya çalıştı.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda yapılan görevde yükselme sınavlarında meslekle herhangi bir alakası bulunmayan sorularla Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyeleri de dahil onlarca kişi elendiği iddia edildi. Sorulduğu iddia edilen sorular arasında dikkat çekenlerden birisi de “ravza-i mutahhara nedir?” oldu. Bu kavram “Medine’deki Mescid-i Nebevi’nin içinde, İslam dini peygamberi Muhammed’in mezarından minberine kadar olan özel yer” olarak biliniyor.

“SORULARIN MESLEKLE NE ALAKASI VAR”

BTS Genel Sekreteri Murat Oral’ın aktardığına göre “Toricelli yasası nedir, yapay zekânın Türkiye’deki yol haritasını çizen belge nedir, penisilin kaç yılında bulunmuştur” gibi sorular da yer aldı. Oral “Bu mülakat sorularının meslekle ne alakası var? Bir doktor ravza-i mutahharayı bilemese mesleğini icra edemeyecek mi?” tepkisini gösterdi.

SENDİKA ÜYELERİ YÜRÜYÜŞÜNE POLİS ENGELİ

İstanbul ve Diyarbakır’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan sendika üyeleri mülakatların kaldırılmasını istedi. CHP’li isimlerin de olduğu yürüyüşte polis açıklama yapılmasına engel olmaya çalıştı

 

TCDD’de skandal iddia! “Zamları vatandaştan saklayın”

Kaynak: TELE1