Randevusuz muayene olmak isteyen hasta yakını mermerle doktoru darp etti!

Yayın tarihi: 7 Ocak 2022 Cuma 7:59 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2022 Cuma 8:01 pm

Gaziantep’te randevusuz muayene olmak isteyen kişi, talebi kabul edilmeyince doktorla tartıştı. Tartışmanın ardından hastaneye gelen hasta yakını, mermer isimlikle doktorun kafasına vurdu.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde randevusuz muayene olmak istediği iddia edilen bir hastanın yakını, doktoru darp etti.

İslahiye Devlet Hastanesi’ne gelen ve randevusuz olduğu belirtilen hasta Nalan Y, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sadık Oluk’a muayene olmak istedi. Randevusuz olduğu için muayenesini kabul etmeyen Oluk ile hasta Nalan Y. arasında tartışma çıktı. Güvenlik görevlilerinin durumu sakinleştirmesinin ardından bir süre sonra Nalan Y’nin erkek kardeşi Erkan Y. hastaneye gelerek, Oluk’un odasına girdi. Erkan Y, mermerden yapılan masa isimliğiyle Oluk’un kafasına vurdu. Olayın ardından Nalan Y. ve Erkan Y. hastaneden uzaklaşırken, Oluk ise hastanede tedavi edildi. Kafasına 8 dikiş atılan ve 10 gün iş göremez raporu alan Oluk’un şikayetçi olduğu zanlının yakalanması amacıyla polis ekipleri çalışma başlattı.

“ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS”

Gazetecilere açıklama yapan doktor Oluk, hastanın randevusu olmadığından başka bir doktora yönlendirdiğini söyledi.

Bunun üzerine hastasının kendisiyle tartışmaya başladığını ifade eden Oluk, yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Ben de ‘Üslubunuza dikkat edin, burası bir hastane’ diye uyardım. Sesini yükseltince beyaz kod verdim. Güvenliği çağırdım ve şahsı uzaklaştırdım. Yaklaşık 2 saat sonra kim olduğunu bilmediğim, ancak sonradan o hastanın ağabeyi olduğunu öğrendiğim kişi önce bana kendisinin hastam olduğunu, benden memnun olduğunu iletince ben de özür dileyeceğini zannettim. Aniden üzerime saldırıp masanın üzerindeki mermerle kafama defalarca vurdu.”

Şikayetçi olduğunu belirten Sadık Oluk, “Şahıstan şikayetçiyim. Kişinin bana yaptığı eylem kasten yaralamaya ya da öldürmeye teşebbüs. Kişi buraya planlayarak gelmiş. Sağlıkta şiddetin son bulmasını istiyorum” dedi.

Gaziantep Tabip Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla da darp edilen doktoru evinde ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamasında, saldırıyı kınadıklarını, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için şiddet yasasının çıkarılması gerektiğini söyledi.

Hastasının bıçakladığı doktor istifa etti