Hastasının bıçakladığı doktor istifa etti

Yayın tarihi: 5 Ocak 2022 Çarşamba 3:22 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 3:22 pm

Ankara’da hastası tarafından bıçaklanan asistan doktor Ertan İskender, görevinden istifa etti. İskender, olayın ardından işine ve hastalarına odaklanamadığını ifade etti.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Bölümü’nde görevli asistan doktor Ertan İskender, 27 Mayıs 2021’de hastanede hastası Bayram Nargüler’in bıçaklı saldırısına uğradı. İskender, sırtının sağ kısmı ve sağ elinden yaralandı. Ameliyat edilen İskender, yaklaşık bir hafta süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayın ardından gözaltına alınan Bayram Nargüler, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

İSTİFA ETTİ

Saldırı sonrasında psikolojik destek alan Ertan İskender, istifa kararı aldı. İskender, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne sunduğu istifa dilekçesinde şu ifadelere verdi:

“Temmuz 2018’den beri hastaneniz Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde asistan hekim olarak görev yapmaktayım. Mayıs 2021 tarihinde uğradığım bıçaklı saldırı sonrası hastanenin güvenlik ve çalışma şartlarında iyileştirme sağlanamadığından ve olayın devam eden psikolojik etkilerinden dolayı hastanede çalışmakta, hastalarımın tedavilerini uygulamakta zorlanıyorum. Bu sebeplerden ötürü memuriyet görevimden çekilmek istiyorum. Usulüne uygun istifa etmek istiyorum.”

Meral Akşener: Erdoğan’ın derhal bir psikiyatriste görünmesini tavsiye ediyorum