Rams Park’ta şov! Galatasaray gol oldu yağdı

Yayın tarihi: 25 Kasım 2023 Cumartesi 8:58 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2023 Pazar 5:02 pm

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray kendi evinde Alanyaspor’u ağırladı. Etkili bir oyun ortaya koyan Galatasaray ilk yarıda 2 gol birden buldu. Maçın ikinci yarısında Cimbom 2 gol daha bularak skoru 4-0’a getirdi. Maç bu sonuçla sona erdi.

Galatasaray Ndombele, Barış Alper ve Mertes  ilk 11 başlayarak taktiksel değişikliğe gitti. Galatasaray’da orta sahada Mertens ve sol kanatta Zaha dikkat çeken bir oyun sergiledi. Alanyaspor da maç boyunca defansın arkasına atılan toplarla kontra atak yaparak skor üretmeye çalıştı.

İLK YARI

Galatasaray oyuna hızlı başladı. Maçın ilk dakikalarında Icardi 2 önemli pozisyona girdi ama başarılı olamadı. Galatasaray özellikle Zaha’nın kanadından etkili ataklar yapmaya çalışırken Alanyaspor ise kontra ataklarla öne çıkmaya çalıştı.

36. dakikada Boey ceza sahasına yönelen Mertens’e topu bıraktı. Mertens sağ kanattan ceza sahasına girerek kale önündeki Icardi’ye topu bıraktı ve Icardi topu ağlara göndererek skoru 1-0’a getirdi.

İlk yarının bitimine az bir süre kala Mertens sol kanattan ceza sahası yayına doğru topu çekti ve mükemmel bir şutla topu ağlara göndererek skoru 2-0’a getirdi.

İlk yarı Galatasaray’ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray Alanyaspor mücadelesinde enteresan olay! Hakem sakatlandı 4. hakem oyuna girdi

İKİNCİ YARI

İkinci yarı Galatasaray daha sakin başladı. 53. dakikada oyun orta hakem Ali Şansalan’ın sakatlanmasıyla bir süre durdu.

58. dakikada sol kanatta Kazımcan ceza sahasına ortaladı, Ceza sahasında Icardi topu diğer köşedeki Mertens’e gönderdi ve Mertens topu ağlara göndererek skoru 3-0’a getirdi

61. dakikada Alanyaspor’da defans arkasına atılan topu Oğuz Aydın aldı ve çok hızlı bir şekilde kontra atağa çıktı. Galatasaray defansın yetişemedi Oğuz Muslera’yı geçemedi

69. dakikada Wilfred Zaha sol kanattan ceza sahasına doğru çalımlarla girdi. 2 kişiyi oyundan düşüren Zaha kaleyi gördüğü anda sert bir şutla topu ağlara gönderdi. Maçta 4-0 oldu.

Maçın 79. dakikasında sakatlık yaşayan Davinson Sanchez oyundan çıkarak yerine Nelsson girdi.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ