Rabia Naz’ın ölümü sonrası yeni gelişme: Mavi araç da kaldırıldı

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 11:57 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 12:19 am

Özel Haber: Fırat Yeşilçınar

Rabia Naz’ın ölümünde kritik bir noktada bulunan ve tanıkların ifadesinde sıkça bahsedilen mavi araç şüpheli şekilde kaldırıldı. Savcılık ve emniyete başvuran baba Şaban Vatan, aracın geri getirilmesini istiyor.

Giresun’un Eynesli ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz’ın dosyası baba Şaban Vatan’ın mücadelesi sonrası AYM’ye taşındı. 2018 yılında babasına ait dükkanın önünde yaralı halde bulunan Rabia Naz’ın ölümü sonrası baba Vatan’ın mücadelesi ile Naz’ın dosyası cinayet şüphesi ile açıldı.

Soruşturma kapsamında ifadeler alınırken, Meclis’te de tüm partilerin katılımıyla komisyon kuruldu. Rabia Naz Vatan ve şüpheli çocuk ölümlerini araştırmak üzere kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, raporunu tamamlayarak Meclis Başkanlığı’na sundu.

CHP ve HDP’li üyelerin muhalefet şerhi koyduğu komisyon raporunda, Rabia Naz Vatan’ın kesin ölüm nedeni veya ihtimallere ilişkin tespitler yer almazken, soruşturma sürecine ilişkin çok sayıda ihmal, özensizlik ve eksiklikler sıralandı.

Olayın ardından, olay mahalline birçok kişinin girdiği ve bu nedenle “delillerin kaybolmuş olabileceği” değerlendirmesine yer verilen raporda, Rabia Naz’ın otopsisinde de eksiklikler bulunduğu ifade edildi.

DOSYA AYM’DE

Baba Vatan, mücadelesini bırakmadı. Vatan, sorumlular hakkında ve AKP’de yıllarca görev alan ve bakanlık yapan Nurettin Canikli’nin dosyayı etkilediğini öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Vatan’ın mücadelesi devam ederken, yargı yolu tıkandı. Yerel mahkemeden sonuç alamayan baba, AYM’ye başvurdu. Çok sayıda avukatın vekalet verdiği dosya AYM’ye taşındı.

KİLİT ARAÇ ŞÜPHELİ ŞEKİLDE KALDIRILDI

AYM’den çıkacak karar beklenirken, bu akşam saatlerde baba Vatan, şüpheli bulduğu bir durumu paylaştı.

TELE1’e ulaşan baba Vatan, çok sayıda tanığın ifadesinde yer alan Vatan kardeşlere ait mavi bir aracın Muhammet Vatan tarafından kaldırıldığını söyledi.

Ancak, pek çok tanığın ifadesinde yer alan mavi araç cinayette kilit rol oynuyor. Öte yandan, araç hakkında yeniden inceleme talebi olması halinde de aracın kaldırılmış olması ‘delil karartma’ niteliği taşıyacak.

Aracın neden kaldırıldığını anlamaya çalışan Baba Vatan, yerine konması için Savcılık ve emniyete başvuruda bulundu.

Rabia Naz’ın şüpheli ölümü belgesel oldu