Putin’den G7’ye rest! ‘Hiçbir şey göndermeyiz’

Yayın tarihi: 7 Eylül 2022 Çarşamba 4:13 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2022 Çarşamba 4:13 pm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G7‘nin tavan fiyat kararına tepki göstererek, “Eğer sözleşmelerimize ve çıkarlarımıza aykırı olursa petrol, doğal gaz veya kömür, hiçbir şey göndermeyiz” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Vladivostok şehrindeki Doğu Ekonomi Forumu’nda konuştu. Vladimir Putin, G7’nin Rusya’nın petrol ve doğalgaz ihracatına tavan fiyat uygulama kararı almasına tepki gösterdi. Alınan kararı “aptalca” olarak niteleyen Putin, “Eğer sözleşmelerimize ve çıkarlarımıza aykırı olursa petrol, doğal gaz veya kömür, hiçbir şey göndermeyiz. Batı bize şartlarını dikte edebilecek konumda değil, mantıklı düşünsünler” şeklinde konuştu.

G-7’de Rus petrolü anlaşması

AB TASARI SUNACAK

Öte yandan, Avrupa Komisyonu (EC) Başkanı Ursula von der Leyen, Rus doğalgazına fiyat tavanı getirilmesi, buna ek olarak Avrupa Birliği’nin yoğun saatlerde elektrik kullanımında zorunlu azaltıma gitmesi ve doğalgaz kullanmadan elektrik üreten şirketlerin gelirlerine tavan getirilmesi konusunda teklif sunacaklarını açıkladı.

AB devletlerinin enerji bakanları, 9 Eylül’deki toplantıda tırmanan enerji fiyatlarını dizginlemek için Rus doğalgaz ithalatında tavan fiyat uygulanmasına geçilmesini görüşmeyi planlıyor.

AB’den Rusya çıkışı! “Doğal gaz piyasalarını manipüle ediyor”