Kremlin’nden ‘Putin kalp krizi geçirdi’ iddiaları hakkında açıklama

Yayın tarihi: 24 Ekim 2023 Salı 9:10 am - Güncelleme: 24 Ekim 2023 Salı 1:10 pm

Rusya’da Telegram ve Twitter üzerinden yayın yapan General SVR adlı hesap Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in kalp krizi geçirdiğini iddia etti. Söz konusu iddialar hakkında Kremlin’den resmi açıklama yapıldı.

Kremlin içinden haberler aldığını iddia edip sosyal medyada paylaşımlar yapan General SVR adlı hesap, Rus lideri Vladimir Putin’in rezidansında kalbinin durduğunu, doktorların yaptığı hızlı müdahale sonucunda hayata döndüğünü paylaştı.

t24’ün General SVR’nin iddiasına dayandırdığı habere göre; pazar akşamı saat 21.05 sularında rezidansta görev yapan gizli servis yetkilileri, Putin’in odasında bir düşme sesi geldikten sonra odaya girdi. Ajanların içeride Putin’i yere düşmüş ve kasılmış halde bulduğu, masadaki yiyeceklerin de devrilmiş olduğu belirtildi. Durumu gören ajanların hemen rezidanstaki doktorları göreve çağırdığı, doktorların da Putin’in kalp krizi geçirdiğini belirttiği iddia edildi. General SVR’nin iddiasına göre doktorlar, hızlı müdahale ile Putin’in duran kalbini çalıştırdı ve Rus lider rezidansta tıbbi araçlar olan özel bir odaya alındı. Müdahaleden sonra Putin’in bilincinin yerinde olduğu belirtildi.

KREMLİN İDDİALARI YALANLADI

Söz konusu iddialar hakkında açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov “Putin’in kalp krizi geçirdiği iddiaları absürt bir yalan” diyerek haberi yalanladı. Sözlerine devam eden Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Putin iyi ve sağlığının yerinde olduğu

Putin, Batı’yı uyardı! “Bambaşka bir savaş olur”