Putin-Biden görüşmesi sona erdi

Yayın tarihi: 31 Aralık 2021 Cuma 2:02 am - Güncelleme: 31 Aralık 2021 Cuma 2:04 am

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin sona erdiğini açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında TSİ 23.35’te başlayan telefon görüşmesinin sona erdiğini duyurdu. Biden ile Putin arasında yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin 10 Ocak’taki diplomatik görüşmelere zemin hazırlaması öngörülüyor.

Kremlin’den yapılan diğer açıklamalar şöyle:

“Putin, Biden’ı Batı’nın Ukrayna’daki durum için Rusya’ya yaptırım uygulama kararı almasının ilişkilerin kopmasıyla sonuçlanacağı konusunda uyardı”

“Rusya, güvenlik garantileri konusunda yasal anlamda bağlayıcı anlaşmalara ihtiyaç duyuyor”

“Biden, Putin’e nükleer savaşın başlatılmaması gerektiğini, bunun kazananı olmayacağını tekraren söyledi”

Görüşmelerin olumlu geçtiği ifade edilen açıklamada, ana gündemlerin ele alındığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile güvenlik garantilerine ilişkin görüşmelerin 13 Ocak’ta Viyana’da başlayacağı bilgisi paylaşıldı.

BEYAZ SARAY DA AÇIKLAMA YAPTI

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise Biden’ın, görüşmede diplomasiye olan desteğini ifade ettiğini ve anlamlı ilerlemelerin yalnızca gerilimin düşürüldüğü bir ortamda mümkün olabileceğini söylediği aktarıldı.

Açıklamada,”Biden, Putin ile görüşmesinde Rusya’nın Ukrayna’daki gerilimi azaltması konusunda ısrarcı oldu, Rusya’nın (Ukrayna’yı) işgal etmesi durumunda ABD ve müttefiklerinin karşılık vereceğini belirtti” denildi.

Gerilim artıyor! Biden ve Putin tekrar görüşecek!