Prof. Dr. Tufan Tükek: Bu kış zor geçecek

Yayın tarihi: 4 Kasım 2020 Çarşamba 4:01 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2020 Çarşamba 4:01 pm

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, artışa geçen koronavirüs hasta sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hasta sayısının her gün arttığını belirten Dekan Prof. Dr. Tufan Tükek, Vatandaşlarımızın kalabalıklardan uzak durmaları çok önemli. Önümüzdeki sürecin nasıl olacağını kestiremiyoruz. Bu kış zor geçecek” dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre Tükek şöyle konuştu:

“Hasta sayısının artmasıyla birlikte ağır hasta sayısında da bir artış oldu. Ağır hasta sayısının artışı demek, onun bir kısmının yoğun bakım hastası olduğu anlamına geliyor. Şuan İstanbul iyi bir yoğun bakım yatak kapasitesine sahip. Biliyorsunuz hasta birden çoğaldığı zaman bunlar hemen dolabiliyor. Fakat hazırlıklıyız, birçok bölümde yoğun bakım yatak sayısının arttırılması talep edildi. Hastaneler bu anlamda şu an iyi. Ancak salgında yoğun bir hasta gelişi devam ederse, bizim endişemiz bu yatakların da dolacağı yönünde.”

KEYFİ OLARAK DIŞARI ÇIKILMAMASI İÇİN UYARDI

Vatandaşları keyfi olarak dışarı çıkmaması konusunda uyaran dekan Tükek, “Önümüzdeki sürecin nasıl olacağını kestiremiyoruz. Bu sürecin böyle gitmesinden endişeleniyoruz. Bu kış ayı zor geçecek. Koronavirüsün bulaşmasında kalabalık yerlerin önemi çok büyük. En büyük kalabalık alan ulaşım alanı. İkinci olarak kafeler ve restoranlar geliyor. Sosyal medya uyarımda olduğu gibi işe gidecek insanlara bir şey söyleyemiyoruz ama keyfi olarak dışarı çıkıp da bir kalabalık oluşturmamalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın kalabalıklardan uzak durmaları çok önemli. Hepimizin çevresinde covid pozitif hastalar var. Birçok kişi hastalığı ayakta geçiriyor ama yüzde 2’lik bir kısım bu hastalığı çok zor geçiriyor” dedi.