Prof. Dr. Saltık’tan çarpıcı iddia: Türkiye’ye yaptırım uygulamaları yakın | GÜN ORTASI

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 4:06 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 4:16 pm

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Prof. Dr. Ahmet Saltık, “Dünya alem bize gülmeye devam ediyor; yakındır ki belki Türkiye’ye birtakım yaptırımlar uygulayacaklar.” dedi. Türkiye’nin mutasyonlu virüsleri yakalayacak gücü olmadığını da belirten Prof. Dr. Saltık “Mafyaya kaynaklarını kaptıran ülke bilime yatırım yapmadığı için salgınla savaşta eli kolu bağlı” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük yeni tip koronavirüs vaka sayılarında görülen düşüş devam ediyor. Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık ise dünya genelinde düşen vaka sayılarının aşılanma hızından kaynaklandığını belirterek “Hem olağanüstü aşılanma hızı hem de gerçekten sıkı kapanmalarla mümkün” dedi. Türkiye’nin aşılamada yapamadığını hastaları ve ölüm sayılarını düşürmekte yaptığını belirten Prof. Dr. Saltık “Hem doğru dürüst aşılama yapmayacaksınız hem kapanma yapmayacaksınız hem de diyecekseniz ki vaka sayıları düştü.” dedi.

“DÜNYA ALEM BİZE GÜLÜYOR”

Verilerin gerçekçiliğinin olmadığını belirten Prof. Dr. Saltık, “Açıkça söylemek gerekirse hep birlikte iktidar tarafından aldatılmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Turkuaz tablodaki verilerin gerçeği yansıtma ihtimali olmadığını belirten Prof. Dr. Saltık’tan çarpıcı bir iddia da geldi. Prof. Dr. Saltık, “Dünya alem bize gülmeye devam ediyor; yakındır ki belki Türkiye’ye birtakım yaptırımlar uygulayacaklar. Örneğin turizmle ilgili Fransa ve İngiltere Türkiye’yi kırmızı bölge ilan etti.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ELİ KOLU BAĞLI”

Türkiye’nin mutasyonlu virüsleri yakalayacak gücü olmadığını da söyleyen Prof. Dr. Saltık, “Mafyaya kokain kaçakçılığına kaynaklarını kaptıran ülke bilime yatırım yapmadığı için salgınla savaşta eli kolu bağlı” şeklinde konuştu.