Prof. Dr. Murat Gülsoy’un Boğaziçi’ne girişi yasaklandı

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 3:03 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 3:26 pm

Öğretim Üyesi ve yazar Prof. Dr. Murat Gülsoy, 30 yıldır eğitim verdiği Boğaziçi Üniversitesi‘ne girişinin yasaklandığını duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Öğretim Üyesi ve yazar Prof. Dr. Murat Gülsoy, 30 yıldır eğitim verdiği Boğaziçi Üniversitesi’ne girişinin yasaklandığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gülsoy “An itibariyle 30 yıldır hocası olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne girişim yasaklanmış, kapıdan içeri alınmadım. Bir tutanakla belgelendi” dedi.

Diken’in haberine göre, Gülsoy geçen hafta emekli olduğunu ve emekli olur olmaz okula girişinin yasaklandığını söyledi. Yasakla ilgili bir gerekçe sunulmadığını da ekledi. Gülsoy ayrıca bugün Boğaziçi’nde düzenlenecek “Murat Gülsoy ile Bilim, Sanat & Edebiyat” adlı etkinliğin gerekçesiz bir şekilde iptal edildiğini belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi’nden emekli olan akademisyenleri BUCard veriliyor. Bu kart sayesinde emekli akademisyenler kampüse girebiliyor. Okul yönetimiyse ‘kendisine karşı çıkan’ emekli akademisyenlerin kartını iptal ederek okula girişini yasaklıyor.

Benzer bir durum mezunlarda da yaşanıyor. Boğaziçi’nden mezun olanlara da BUCard veriliyor ancak okul yönetimi yine ‘kendisine karşı çıkan’ mezunların kartlarını iptal ederek okula girişini yasaklıyor.

Boğaziçi’nde öğrenciler direnişte! Kulüp odaları zorla boşaltılıyor

Kayyım rektör İnci’nin Togg sevinci! ‘Üniversitemizin yeni makam aracı’