Prof. Dr. Ertuğrul: Vakalar hastanelere yansıdı, 50-60 binli vakaları göreceğiz

Yayın tarihi: 1 Nisan 2021 Perşembe 3:20 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2021 Perşembe 3:21 pm

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bülent Ertuğrul, vaka sayılarındaki artışın hastanelere ve ölüm oranlarına yansıdığını belirterek, “İngiltere varyantının artmasıyla şu anda rekor üstüne rekor kırıyoruz. Artık katlamalı geometrik bir artışla vakalar artıyor. Bulaşın devam ettiğini düşünürsek kısa zamanda 50 binli 60 binli sayıları göreceğiz.” dedi.

TELE1’de yayınlanan Gün Ortası programında Begümhan Aydoğan’ın sorularını cevaplayan Prof. Dr. Mustafa Bülent Ertuğrul, salgın yönetiminin kontrolden çıktığını söyledi. Tam kapanma ve aşılamanın hızlanması ile yeniden kontrolün sağlanabileceğini vurgulayan Ertuğrul, şunları söyledi:

“Siyasi otorite salgına ekonomik ve sosyal faktörlerle birlikte bakıyor. Ama ben hekim gözüyle bakınca insan hareketliliğinin olacağı her yer durdurulmalı diyorum. İnsanların sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarının giderebileceği bir kapanma lazım. Bunu da biz bilim insanları değil, siyasi otorite yapacak.

“NİÇİN RAMAZAN AYINDA DA ŞİMDİ DEĞİL?”

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte uygulanmaya başlanacak kısıtlama tedbirleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ertuğrul, “Vatandaşlar bu kısıtlamaların herkes tarafından eşit ve adil olarak uygulandığını görebilmeli. Biz bir insana kafeni kapat deyip öteki tarafta başka bir serbestliğin olmaması gerekiyor. İnsanlar doğal olarak bana uygulanan bir kısıtlama diğerine yoksa ben de uymuyorum diyor. Ramazan ayında da benzer bir olayı yaşayacağız. Niçin Ramazan ayında da şimdi değil? Virüs insan hareketliliğinin olduğu her yerde bulaşıyor. O zaman kısıtlamanın içine her yer dahil edilmeli. Neden ‘o’ mekan değil de ‘şu’ mekan?” diye konuştu.

15 milyon koronavirüs aşısı çöpe gidebilir