Prof. Dr. Celal Şengör, Rumeli Türkleri’nin acılarını anlatan Akşener’e sarılıp ağladı!

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2023 Cumartesi 11:49 am - Güncelleme: 27 Mayıs 2023 Cumartesi 11:49 am

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Balkan-Rumeli-Mübadil Buluşması’nda Rumeli Türkleri’nin yaşadığı acıları anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Celal Şengör‘ün konuşmasından sonra Akşener’e sarılıp ağladığı görüldü.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, jeolog Prof. Dr. Celal Şengör ve sanatçı Candan Erçetin’in katılımı ile dün İstanbul’da Balkan-Rumeli Mübadele Buluşması düzenlendi.

Liderler etkinlikte art arda sahneye çıkarak açıklamalarda bulundu. İYİ Parti lideri Akşener, konuşmasında Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Celal Şengör’ü, “Değerli iki hocamız aramızda, hem Celal Bey hem de tarihçilerin üstadı kutup yıldızı İlber Ortaylı hocam aramızda” diyerek selamladı.

İlber Ortaylı sigara içen Celal Şengör’ü eşine şikayet etti

Akşener’in yaptığı konuşma sonrası yaşananlar ise sosyal medyada gündem oldu.

Meral Akşener, Rumeli Türkleri’nin yaşadığı acıları anlatan bir konuşma yaptı. Rumeli Türkü olan Prof. Dr. Celal Şengör’ün bu konuşmadan sonra Akşener’e sarılıp ağladığı görüldü.