Prof. Dr. Başer’den servet vergisi önerisi: Bunu istemek en doğal hakkımız

Yayın tarihi: 28 Ocak 2021 Perşembe 6:10 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2021 Perşembe 6:15 pm

Gün Ortası programına konuk olan Prof. Dr. Bengi Başer, koronavirüs salgınının eğitime olan etkilerini azaltmak için zenginlerden servet vergisi alınmasını önerdi.

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına katılan Kardiyolog Prof. Dr. Bengi Başer, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının dağıtılmasındaki eşitsizliğe ve salgının eğitime ilişkilerine ilişkin konuştu. Dünya Sağlık Direktörü Prof. Dr. Tedros Adhonam Ghebreyesus’un “Salgın her yerde bitmeden hiçbir yerde bitmez” sözünü hatırlatan Prof. Dr. Başer, aşı eşitsizliğinin ne kadar büyük olduğunu şu ifadelerle anlattı:

“Bir kere Ghebreyesus’un dediği aynı zamanda Birleşmiş Milletler sözcüsünün de söylediği bir şey var: “Salgın her yerde bitmeden hiçbir yerde bitmez.” İnsanoğlunun o bencil yapısıyla özellikle zengin olanlar kat kat nüfuslarının üzerinde aşıları kapatarak diğerlerine o hakları sağlamadı. 91 varlıklı ülkenin yüzde 54’ü aşıya başlamışken 91 ülkenin sadece 1’i aşıya başladı. Adaletsizlik her alanda olduğu gibi aşıda da etkisini gösteriyor.”

Konuşmasının devamında Kovid-19’un salgınının etkilerine ilişkin konuşan Prof. Dr. Başer, salgının etkilerinin azaltılması için zenginlerden servet vergisi alınması önerisinde bulundu.  Prof. Dr. Başer şöyle konuştu:

 “Bunu bir savaş gibi düşünelim. Nasıl telefonlarımızla devlete vergi veriyoruz bunu da eğitime vergi olarak verelim. Eğitime böyle bir destek başlatılsa çok mu zor olur? On büyük zengin servetlerine servet katarken çok fazla yoksullaşan da var. Servetini hiç eksiltmeyenlerden bir miktar payı bu ülkenin eğitimine harcamalarını beklemek en doğal hakkımız.”